Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

- Advertisement -

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

Project name: Lafonce Maxone Bookstore-Themed Commercial Complex
Interior design: Gonverge Interior Design
Spatial Design & Commercial Planning Director: Han-Sheng Cheng
Designers: Hsin-Hsuan Lu, Xin-Qiang Chen
Location: Xi’an, China
Project category: cultural & commercial complex (shopping mall + bookstore)
Area: 36,000 m2
Completion time: December 2018
Photographer: Weiqi Jin

Located at the center of China, Xi’an has been the capital of multiple dynasties for over 1,000 years and formed a profound cultural system. And it is now bearing the mission for the renaissance of the Chinese civilization and cultural confidence as an important place for education. Such background endows the city with the capability to incubate cultural and creative projects and pioneer in the culture and commerce integration.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

The project is a bookstore-themed commercial complex, which offers lifestyle aesthetic experience with multiple business forms via a “culture + commerce” design strategy. The 18m-high and 240m-long artistic book walls in it are striking and pioneering, bringing a brand-new image of urban commercial space to Xi’an and even China.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

Turning commonness into advantage by making use of site characteristics
The project is situated at an industrial area in the northern suburbs of Xi’an, which doesn’t enjoy large human flow volume and prosperous commerce. Therefore, the conventional compound operation mode is clearly inadequate to attract customers. As Gonverge Interior Design took over the project, the roughcast architecture had been idle for 3 years. By making use of site conditions, the designers strove to present the strength and beauty of the original undecorated architectural structure, with natural light brought in.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

Based on the long and narrow site in south-north direction and the four-storey-high daylighting void area, Gonverge Interior Design carried out project orientation planning as well as commercial and spatial design with five-sensory experience as the main axis. The designers kept the advantage of the original void area, with a view to producing a strong experiential sense of space. Besides, they strengthened and highlighted the features of the slender and long site, and created a smooth circulation with a sense of formality.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

Long book walls: unique identifier of the mall
According to Han-Sheng Cheng, the chief designer, it’s imperative to depend on culture to go beyond geographical restrictions and gather people, because culture itself does not have geographical distance and can attract the participation of all people, thus maximizing the flow of customers. Based on such idea, the mall was designed to be a hall of knowledge, with art and literature as the core and the theme of “book” running through the entire space.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

Gonverge Interior Design embedded two book walls under the diffused natural light, which are erected from 1F to 4F and stretch from south to north. With a height of 18m and total length of 240m ranking top in China, the book walls give the busy commercial space a sense of rituality, which is striking and magnificent, just like a hall.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

People-oriented and delivering value through five senses
With hundreds of thousands of books placed in, the two large walls are constructed with steel structures and transparent glass, which enables people to see through and also allows the light randomly diffuse to the void area to interact with the spatial entities in various forms. Readers can walk between the book walls and void area, which becomes a unique scene in this hall.

Lafonce Maxone — A Free Hall of Knowledge / Gonverge Interior Design

The nearly 40,000m2 space combines the elements of art, culture and lifestyle, perfectly integrates scene-based reading and commercial functions, and creates an immersive reading environment. It’s a place enables sharing of feelings based on aesthetic, making it the best platform for cultural, creative and designer brands to display their creativity and ideas.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

Lafonce Maxone — A Free Hall of Knowledge / Gonverge Interior Design

Lafonce Maxone — A Free Hall of Knowledge / Gonverge Interior Design

- Advertisement -

Los Molles House / Thomas Löwenstein

Los Molles House is a private residence designed by Chilean architect Thomas Löwenstein. The house is located near Los Molles beach town, in the...

Oasis Tea Zone in Capitol Hill, Seattle / Board & Vellum

Interior Design: Board & Vellum Project: Oasis Tea Zone Location: Capitol Hill, Seattle, US 3D Wall Murals: Electric Coffin Builder: GMD Custom Oasis Tea Zone is a project recently completed...

The Barbarian Group – “Endless Table” Office by Clive Wilkinson

In order to create offices that will delight and inspire employees, The Barbarian Group turned to Clive Wilkinson, an architect who has taken on the challenge to come up with an interesting idea to combat monotony.

Shift House by Measured Has a Colorful, Confetti-Like Facade

Shift House sits on a family-friendly street in Vancouver’s down-to-earth east side. Part of a close-knit community, its massing of two distinct ridged elements at once reflects and respects the common architectural silhouette of the neighborhood ...

House in the Garden by Yamazaki Kentaro

House in the Garden is a single family home recently completed by Yamazaki Kentaro Design Workshop. The house has a built area of 95 sqm and...

Lake House Völs in South Tyrol: On to New Horizons

noa* was commissioned by the municipality of Völs to build a small, attractive swimming hut with attached public changing rooms and sanitary facilities that would complement the scenic setting.

Reconstruction of the Artist’s Studio in a Residential Loft, Paris

Situated on a courtyard in the 20th arrondissement in Paris, this 50m² artist's workshop (13m longx3.5m wide x 5m high) was transformed into place...

Casa Tag – Stylish and Minimalist Home in Italy

Casa Tag is a single family house re-designed by Italian studio DEP in Castelli Calepio, Italy. Description by architect: The building is located in the historical...

10 Degree House by Höweler + Yoon Architecture

Occupying an extremely narrow lot, considered undersized and therefore almost ‘unbuildable’, the 10 Degree House is wedged into the site tapering to accommodate sightlines and setbacks.

Farm House Designed as the Centerpiece of a Surf Beach

Scrubby Bay is a farm house designed and completed in 2014 by Patterson Associates Ltd. This farm house is accessible by helicopter and was designed as...

29th Street Residence in San Francisco / Schwartz and Architecture

Schwartz and Architecture have recently finished 29th Street Residence, a single-family house in San Francisco. Project description: It is often difficult to create a sense...