Boscastle Road House / Finkernagel Ross Architects

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects

Architects: Finkernagel Ross Architects
Project: Boscastle Road House
Location: London, United Kingdom
Images provides by Finkernagel Ross

Creating interconnected spaces within the stacked floor plates of a typical London terrace property was at the core of the architectural idea behind this family home in Dartmouth Park. The result is a four-storey vertical light well (with oversized roof light above) cutting through the whole of the property to the rear, which in itself is connected on ground floor and first floor to the rear extension by the first-floor glass lantern flanking the original closet wing extension – all allowing an abundance of light and sound to penetrate the often isolated rear reception rooms and North facing extension. The inside of the rear façade becomes delicately detailed shelving, rising up from ground floor to second floor within that internal lightwell, to hold and display the owners’ extensive collection of books and artefacts.

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 1

Finkernagel Ross provided a full architectural and interior design service, coupled with project management including cost consultancy services. We secured planning consent for Boscastle Road house project, which also includes a full basement excavation by a complex series of applications, one of which – for the double-height glass infill – was obtained through a successful appeal.

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 2

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 3

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 4

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 5

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 6

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 7

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 8

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 9

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 10

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 11

Boscastle Road House, Finkernagel Ross Architects 12

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Silver Street Residence: New Home for a Semi-Retired Couple

On a narrow street in South Fremantle, lined with turn-of-the-century limestone and weatherboard cottages, this new home for a semi-retired couple has taken 5 years to emerge and now finds itself an old friend of this friendly, small street.

Gentleman’s Quarters in London / Daniel Hopwood

Gentleman's Quarters is an apartment designed by Daniel Hopwood for a young bachelor. The apartment is located in Clapham Common, South London. From the designer: We must...

Clarksville Infill House by Tim Cuppett Architects

This new home, located in a historic district in downtown Austin, was designed to blend within the context of shade trees and bungalows. Its simple gable form, covered porch, exposed rafter tails, and compact scale fit nicely among its neighbors and support the existing streetscape.

Designer Andrew Suvalsky, Hudson Views apartment in Upper West Side

Designer Andrew Suvalsky says „The fun part of a project like this is seeing it evolve into something totally unexpected. Usually when designing I...

Casa Caldera: Small Shelter in Arizona by DUST

The story of this place is rooted deep in the history and culture of the region. The biodiversity of the region is part of...

Semi-Detached Home in Singapore / Hier Architects

Designed by Hier Architects, this contemporary semi-detached home in Singapore takes on a modern and more contemporary design approach with a more open design incorporated as...