Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

Project: Muswell Hill Victorian Villa
Architects: Mulroy Architects
Location: Muswell Hill, North London, UK
Year: 2019
Photo Credits: Paula Beetlestone
Text by Mulroy Architects

As the house is built on a hill, the stair is an important part of the design. It is the visual focus of the home and links the new and old buildings. The glazed ceiling above provides glimpses up to the sky and trees that makes the house feel bigger. We suggested that the stair, designed by a specialist, might be painted an interesting colour to contrast with the black cladding and, like many things in the house, we were surprised that the clients were brave enough to try it. In a house that had to be restrained on the outside for planning reasons, inside it is an element of surprise and delight.

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

bathroom, Mulroy Architects

staircase by Mulroy Architects

stair by Mulroy Architects

bedroom by Mulroy Architects

Muswell Hill House by Mulroy Architects

Muswell Hill Victorian Villa Gets a Contemporary Extension

Muswell Hill House by Mulroy Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

JR Apartment / Nicolas Schuybroek Architects

Architects: Nicolas Schuybroek Architects Project: JR Apartment Location: Paris, France Photography: Stephan Julliard Located in the 6th arrondissement in Paris, on a busy street near Montparnasse, JR apartment...

Lafayette Residence / TaC Studios Architects

Lafayette Residence is a family home in Ansley Park, Atlanta. The half acre lot, had previously been the site of an Apartment building that was lost to a fire. Wanting to settle into the neighborhood, we studied the existing homes, gathered an understanding of the existing materials and front porches.

Dell Experience Lounge, Round Rock, Texas / Cushing Terrell

This project consisted of transforming approximately 3,000-square-feet of existing open office space into a unique, high-concept venue where Dell team members can learn about the company’s latest products. FITCH, a retail and brand consultant, provided schematic design of the space ...