Office DesignBoxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Project: Boxxe Office
Interior Design and Fit Out: Building Interiors
Location: York, United Kingdom
Sector: Technology
Size: 20,000 sq ft
Completion Year: 2021

Boxxe were extremely forward thinking and required a workplace for the future that suited staff, clients and their new working methods. An agile workplace was essential, enabling employees and clients to collaborate and flourish. Building Interiors worked to design and create a working environment that enabled staff to work flexibly, and provided: a great visitor experience, a good integration of technology, various work settings, a large briefing space for impromptu meetings and presentations and a café bar to provide a relaxed space to eat, drink and collaborate.

Boxxe Office by Building Interiors

Building Interiors completely stripped out Boxxe’s workplace, provided structural alterations, introduced a staircase between floors, made mechanical and electrical alterations, added extra lighting, introduced audio visual installations, created bespoke joinery items, added furniture and dressed the office.

Boxxe Office by Building Interiors

New tables and workspaces make a feature of Boxxe’s floor to ceiling windows, optimising natural daylight and allowing staff to enjoy the stunning views of York Minster. Plants and green walls were added throughout the office. As well as being aesthetically pleasing, biophilic office designs have a huge positive impact on employee wellbeing, which was something boxxe wanted to prioritise. Boxxe’s new workplace also offers a large briefing space, which features custom-built tiered wooden seating, and gives Boxxe office the fresh, innovative and professional space they need to collaborate and work towards their business goals.

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Boxxe Office by Building Interiors

Goulburn Valley House by Rob Kennon Architects

Designed by Rob Kennon Architects, Goulburn Valley House won the 2016 AIA Victorian Architecture Residential Commendation Awards. Project description: Set on the outskirts of a...

Mid-Century Sanctuary, a Serene and Meditative Remodel/Addition to a 1950s Rambler in Seattle

Remodeling this 50’s rambler entailed refreshing the main floor, plus an addition of a second story Master Suite; all designed in a minimalist aesthetic to heighten the lush, retreat-like experience of the site.

Rocking X Ranch, Texas / Lake Flato Architects

Drawing on distant views from a bluff top, this 3,200-square-foot addition to an existing ranch house shared by four sisters in Weatherford, Texas, was designed to accommodate their need for additional communal living areas and guest space.

The Mosaic Park – Architecture and Landscape, Ceramics and Flowers

Jinzhou city, with a population of three million inhabitants, located less than 500 km northeast of Beijing, recently benefits of a new public park...

Ashburton Trail House by Zen Architects

Architects: Zen Architects Project: Ashburton Trail House Project size:350 sqm Site size: 892 m2 Location: Ashburton, Melbourne, Victoria, Australia Photography: Emma Cross Designed by Zen Architects, the Ashburton Trail House is...

Related Articles