Breeze Block House Was Reorganized to Create a More Contemporary Open Plan

Breeze Block House was reorganized to create a more contemporary open plan (1)

Sydney-based Architect Prineas has redesigned Breeze Block House turning it into a modern and open house.

Description by Architect Prineas: The Breeze Block House was redesigned for modern living, while maintaining its original charm. Its plan was re-organised internally to create a more contemporary open plan. The connection to the outside was reconsidered, adding decks to the rear living space and main bedroom which provide private outdoor transitions from inside to out. A new carport structure with an extra bathroom and secure storage in the garden doubles as an entertaining and play area. Photographer Katherine LuVisit Architect Prineas

Breeze Block House was reorganized to create a more contemporary open plan (2)

Breeze Block House was reorganized to create a more contemporary open plan (8)

Breeze Block House was reorganized to create a more contemporary open plan (4)

Breeze Block House was reorganized to create a more contemporary open plan (3)

Breeze Block Home was reorganized to create a more contemporary open plan (8)

Breeze Block Home was reorganized to create a more contemporary open plan (5)

Breeze Block Home was reorganized to create a more contemporary open plan (10)

Breeze Block Home was reorganized to create a more contemporary open plan (7)

Breeze Block Home was reorganized to create a more contemporary open plan (9)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Casa del Lago / TACO Taller de Arquitectura Contextual

The users are a multicultural couple of mature adults. The objective of the project was that the house will take advantage of the characteristics of the complex and that the open spaces will be part of the dynamics of daily use.

Yolk House, Renovation of an Auckland Family Home by Pac Studio

This renovation of an Auckland family home is simple, warm and fun. The owners presented a common set of problems: the inner city bungalow that they owned was disconnected from the landscape, was poorly laid out and lacked space for their growing family.

Dropbox Office Expansion / Perkins+Will

For the recent expansion levels, Perkins+Will cleverly integrated hues from Dropbox’s branding guidelines to designate destinations, utilizing glass walls with colorful dichroic film in the lounge areas.

Stanley Ridge Shed: Colorado Weekend Retreat by SALA Architects

Accompanying a mutual friend nearly as long ago, the architect visited the site as a guest and years later could easily recall the inspiration inherent in the site. Ultimately dream and inspiration met to create this weekend retreat.

Queens Park House / Madeleine Blanchfield Architects

The clients approached Madeleine Blanchfield Architects  to design a new home in a heritage conservation area in Sydney’s East. The remainder of the Queens Park house is contemporary, light filled in contrast to the original.

Wheelers Hill House / Eco Edge Architecture

This modern split level family home provides extreme liveability for the now with a long life/loose fit design approach to ensure long term practicality and adaptability. Robust finishes and bold design pair with refined textures and considered details.