Residential ArchitectureRenovation ProjectsBrent House Road / Nissen Richards Studio

Brent House Road / Nissen Richards Studio

Brent House Road by Nissen Richards Studio

Brent House Road is a renovation project completed by Nissen Richards Studio, a London multi-disciplinary design practice that specialises in architecture, exhibition, graphic and theatre design.

This refurbishment of a late Victorian terraced house in Hackney included the reconfiguration of the existing ground floor and a new rear extension containing kitchen and dining spaces. With the introduction of additional permitted development rights we have experienced a greater freedom in the ability to infill the classic closet wing arrangement and extend across the full width of existing properties. In this instance we very much enjoyed making the new element appear as a solid masonry form that has then been hollowed out to create the new spaces within.

Brent House Road by Nissen Richards Studio 1

The use of grey brickwork to the walls and roof covering was chosen to contrast with the existing London Stock and emphasise the metamorphosis of the property. A large glazed opening that can open fully enables the rear of the house to connect directly with the garden as well as bringing additional daylight deep into the plan.

Brent House Road by Nissen Richards Studio 2

Brent House Road by Nissen Richards Studio 3

Brent House Road by Nissen Richards Studio 4

Brent House Road by Nissen Richards Studio 5

Brent House Road by Nissen Richards Studio 6

Brent House Road by Nissen Richards Studio 7

Dropbox San Francisco Headquarters by ASD | SKY

Dropbox, as a company and culture, is authentic through and through. But while the company’s unprecedented success demands an element of seriousness, part of staying authentic means sticking to its startup roots.

Barton Hills Residence in Austin by Brett Grinkmeyer Architecture

Situated in Barton Hills, a South Austin neighborhood characterized by mid-century homes, this 2,900 square foot residence is strategically located on the lot to take advantage of the site’s expansive canopy of trees.

Netanya Apartment / Tal Goldsmith Fish Design Studio

The objective of the Netanya apartment project was to create an experience of a seamless space, one that would appear effortless and accurate. As the clients wished to be surrounded with nature, while maintaining an inner warmth stemming from sleek design scheme in a way they feel is pleasant for them.

Hale House – A Lateral Apartment with Enviable Proportions for a Family

Hale House is a project of renovation and modernization of a four-room apartment located in an old building in London. The interior architecture of the...

Family House in Litvínovice / Atelier 111 Architekti

The floor plan of the house can be described as a letter T inscribed into an irregular quadrangle with one rounded corner, which is a shape given by the site. In the northern part of the house there is an entrance hall with cloakroom, garage and utility room.

Related Articles