Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha

- Advertisement -

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha

Designer: RDG Planning & Design
Project: Buffett Early Childhood Institute Office
Design Team: Meg Krause, Crystal Cunningham, Ed Buglewicz
Location: Omaha, Nebraska, United States
Area: 12,000 sqft
Year 2017
Photographer: Tom Kessler

Previously, this space was a closed-off, dark office environment which was transformed into a bright and airy early learning childhood training center used to support research, policy programs, and early childhood teacher education. The client requested a cost-effective space to be collaborative and inviting including a clean, fresh interior that is open, simplistic, and efficient. To meet these needs, we created an atmosphere of primarily open offices, glass walls, and windows where solid walls once stood.

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 1

We created the client’s goal for a centrally located collaborative meeting space meant to be energizing and collective, a place for communal gathering and impromptu conversations. Most important to the client was a space showcasing their vision to transform the lives of young children by improving their learning and development. Selecting materials in light finishes, incorporating small pops of color, and enhancing the lighting to bring the children’s successes to the forefront, reflecting the client’s mission. The space is brought to life by including images of these spirited children throughout the space as well as additional artwork themed around the principles of early childhood care and education.

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 2

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 3

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 4

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 5

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 6

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 11

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 7

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 8

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 9

Buffett Early Childhood Institute Office in Omaha 10

- Advertisement -

Murrysville House: Light-Filled Alternative to a Traditional Suburban Residence

Situated within an established residential development of prominent homes, the Murrysville House project creates a modern, light-filled alternative to a traditional suburban residence for a young family.

Architect Alexey Ilyin Has Designed for His Family a Wooden Cottage with a Monochrome Design

Outside of Moscow in the Pushkin district architect Alexey Ilyin has built a private house for himself and his family. The cottage is made...

Royal Crest Residence by Domiteaux+Baggett Architects

Royal Crest Residence was designed for a rambunctious family of five. The family wanted all the typical things families want in a home, open kitchen and living room, mudroom, playroom and large covered outdoor space.

Raw Restaurant Taipei designed by Weijenberg for Chef André Chiang

Opened in December 2014, RAW Restaurant Taipei was designed for acclaimed Chef André Chiang. It quickly became clear that, inspired by chef André’s gastronomic...

Family-Friendly Modern Apartment in New York City

When architect Brian Billings and interior designer Karen Gorman set out to renovate this bedroom apartment on Madison Avenue in New York, they knew they wanted to retain the space's characteristic elements.

Duboce Park House – Modern Industrial Interior with a Sustainable Aesthetics

Duboce Park House interiors were designed by San Francisco-based Regan Baker Design. Description by Regan Baker Design: Second home, stylish brewery owners, with airline miles...

Peekaboo Residence in Melbourne / Native Design Workshop

Mum and Dad, our clients, also wanted to be able to have visual connection to the kids both inside and outside of the Peekaboo house, but also be able to have privacy when required.

Jeju House by Moon Hoon / South Korea

The secretive life-style of the client is presumed and imagined by the architect. Thus the bunker like home trenched into the earth, with an atrium in the middle was the first plan. The horizontal slit like villa savoye cut the home in half, one submerged, the other floating.

Watson House Annexe by Ström Architects

This wooden-clad annexe, completed September 2017, replaced a dated structure in the grounds of a house that Magnus Strom had worked on at his previous practice. The main house was completed back in 2010, and the owner approached Strom Architects in 2015 to replace the existing annexe on site.

Komai Residence / Robert Gurney Architect

Komai Residence, designed by Robert Gurney Architect, is a triangular base house built on a small lot, which for many years, has been used...

Monte Novo da Cruz: Architectural Project Dedicated to Rural Tourism

Monte Novo da Cruz is a rural property, situated on the coast of Alentejo, Portugal, which covers an area close to 10 hectares, on...