Villa Vatnan / Nordic — Office of Architecture

Villa Vatnan

Located in Trondheim‚ Norway, Villa Vatnan is a private residence designed by Nordic — Office of Architecture.

Villa Vatnan is perched on top of a hill with the terrain sloping away from the house. The family wanted a simple and open space in which natural light would be an important part of the interior experience.

Villa Vatnan 1

All the main rooms are situated on the top floor to make the most of the 360° quality of the site. Here you find a spacious living room beautifully integrated with the kitchen, three bedrooms and two bathrooms, with spectacular views across the surrounding landscape. The ground floor comprises the entrance and the garage in addition to a small lettable apartment.

Villa Vatnan 2

Our objective was to create a house that was something of a statement without being loud and intrusive, granting the family’s wish for a contemporary, yet natural look. Using concrete in combination with various types of timber, we gave Villa Vatnan an organic quality in which the materials absorb and change with the seasons and the weather.

Villa Vatnan 3

Villa Vatnan 4

Villa Vatnan 5

Villa Vatnan 6

Villa Vatnan 7

Villa Vatnan 7

Villa Vatnan 9

Villa Vatnan 10

Villa Vatnan 11

Villa Vatnan 12

Villa Vatnan 12

Villa Vatnan 14

Villa Vatnan 17

Villa Vatnan 16

Villa Vatnan 17

Villa Vatnan 18

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Contemporary Farmhouse Featuring Scandinavian Design and Bohemian Accents

Completed in 2015, this contemporary farmhouse mixes Scandinavian driven design with midcentury modern and bohemian accents. The color palette was inspired by two abstract paintings in the living room.

This Classic Single Story House Provides Some of the Most Stunning Views of Texas

The RoadRunner Residence aims to inject new life into a classic design. The flat-roofed single story house completed in 2014 looks as if it is floating, nestled comfortably within the trees of the Texas hill country. Having lived in Chicago for quite some time, the clients had the opportunity to visit and fall in love with the Farnsworth House by Mies Van der Rohe.

Pop Up Box & Food Corner: convertible retail space that offers a customizable presentation area

Pop Up Box & Food Corner is a multifunctional system designed by German studio Dittel Architekten. Description by Dittel: The Pop Up Box is a...

This Small Apartment Was Designed for a Young Woman

This small apartment was designed by Kiev-based Lera Katasonova Design. Description by Lera Katasonova: This small apartment is designed for a young woman who is a...

Supermoments, a Retail Space That Makes Children’s Dreams Come True

SuperMoments is the major retail commitment that approaches to parents and sons their favorite products. Together with CuldeSac Custom, the company rebrands itself with this new concept that offers a unique family experience. SuperMoments has been set up to evoque sensations and values, where kids will have fun and parents will enjoy this shared adventure.

Rear Window House by Edward Ogosta Architecture

Rear Window House, the private family residence of Edward Ogosta, AIA, is a discreet yet decidedly modern addition and remodel to a 1944 bungalow in an area abundant with intact dwellings of the same era. Key to the serene, minimal design was a sensitivity to context to lessen the addition’s impact on the neighborhood.