Residential ArchitectureApartmentsCasa en Chaflán by Destudio Arquitectura

Casa en Chaflán by Destudio Arquitectura

Casa en Chaflán by Destudio Arquitectura

Project: Casa en Chaflán
Architects: Destudio Arquitectura
Location: Valencia, Spain
Completed: September 2021
Photo Credits: Mariela Apollonio

The house remodeling project Casa en Chaflán was born with the intention of improving the living space of an apartment located in the downtown area of the city of Valencia.

With more than 165 m2 of floor space, this project has the peculiarity of having two directions, a challenge to be solved by the team of architects in charge of the project.

Casa en Chaflán by Destudio Arquitectura

The perfect curve.
The most important point of all our intervention is in the living/dining room, where these two directions converge. The solution has been to design a natural oak wood paneled curve, which dresses and gives character to the whole space, making it the real protagonist of the entire renovation project.

home office, Destudio Arquitectura

The floor chosen for all the rooms of the house has been a porcelain tile with underfloor heating installation. One of the most efficient heating systems on the market and with which we avoid the installation of radiators.

Casa en Chaflán by Destudio Arquitectura

Another of the characteristic elements of this area is the bow window designed to measure and with built-in chest. The perfect corner to relax and enjoy a good book.

living room, Destudio Arquitectura

Telework space.
The Covid has caused us to rethink the spaces we inhabit, putting special focus on our home. Teleworking is here to stay, in Casa en Chaflán clients were clear that they wanted to have a large office that would allow two people to work comfortably.

This workspace is integrated into the living / dining room, privacy is provided by an elegant sliding glass door. In addition, this office has direct access to the terrace of the house.

Casa en Chaflán by Destudio Arquitectura

Integrated kitchen.
Another glass slider with fumé gives access to the kitchen and helps to visually separate the living/dining area.

Casa en Chaflán by Destudio Arquitectura

The entire space is designed with custom carpentry details, in addition to the large format porcelain tile that forms the peninsula bar throughout the kitchen.

Casa en Chaflán by Destudio Arquitectura

Night area.
All the doors in the night area of the house are designed with a door tray, which helps to maintain visual continuity and simulate that they are floor-to-ceiling.
In addition, these doors are veneered with natural oak wood, which gives it a much more elegant and exclusive look.

kitchen, Destudio Arquitectura

The protagonist space in this area is undoubtedly the master bedroom with en suite bathroom. The entrance of natural light is very abundant and this helps to generate even more feeling of spaciousness.

kitchen, Destudio Arquitectura

In the master bathroom we find a large format porcelain imitation marble and black lacquered faucets, both materials provide the characteristic elegance of this project.

bathroom, Destudio Arquitectura

In short, Casa en Chaflán represents a project of integral reform of housing adapted to the needs of today, with special attention to detail and with a touch of exclusivity and distinction when choosing the materials, furniture and other elements that make up this project.

bathroom, Destudio Arquitectura

Palma Plaza House: An historic 1935 Greek Revival Cottage

Palma Plaza House is an old cottage transformed by Hugh Jefferson Randolph Architects into a contemporary home for a family in Austin, Texas. Project description:...

Inside Out Residence in Ahmedabad, India / ADHWA architecture . interiors

“ Inside Out Residence ”was an interior designing project for a residence. The client emphasized on having a design that is minimalistic and one that is not too flashy or gaudy, but at the same time, not underwhelming either.

This São Paulo House Has a Mixed Structural Design that Combines Concrete with Steel

The house is supported by a mixed-logic structural design in which a bare concrete wall, on the leftmost side of the house, connects the many levels and organises the main stairway that links them all. The rest of the house’s structure is composed of a lightweight steel-framing, allowing for larger-than-average glazed areas.

Red Hill Farm House / Carr and Jackson Clements Burrows Architects

In a celebration of the surrounding architectural and design vernacular but with a modern, contemporary interpretation, the Red Hill Farm House exudes a rural character but with an appropriateness to function imbedded deep in its design.

Related Articles