Casa Leutscher / OX Arquitectura

- Advertisement -

Casa Leutscher by Ox Arquitectura

Casa Leutscher is a single-family house recently renovated by Spanish studio OX Arquitectura.

From the architect: Our client wanted a warm, cozy home, where wood was the protagonist. Badly understood in general the concept “minimalism” beyond the “less is more”, we wanted “the maximum with the minimum”, which in no case reduces spatial complexity or quality of finishes. It eliminated everything that was not strictly necessary, looking for a great purity in the lines and some clear geometries.

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 1

Probably, woodworking is what best defines the quality of a home. With the same wood were made to measure the furniture of the room and bathrooms, the doors, flashings, skirting boards, layouts and cabinets.

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 2

Salon and kitchen, before closed in ground floor with very crushed spaces, narrow, and without relation with the outside, are organized now from the idea of ​​”Home” (fire) and shelter.

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 3

The concrete staircase is now an open element, which converts the vertical circulation into a space of quality and relation, articulating the spaces between the different levels.

Architects: OX Arquitectura
Project: Casa Leutscher
Location: San Juan de Alicante, Alicante, Spain
Photography: David Frutos

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 4

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 5

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 6

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 7

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 8

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 9

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 10

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 15

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 11

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 12

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 13

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 14

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 16

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 17

Casa Leutscher by Ox Arquitectura 18

- Advertisement -

Link Farm House / Slade Architecture

The public-facing areas of the Link Farm house are contained within a glass volume that floats across the landscape. The private-facing areas of the house are protected by a volume of locally-sourced stone embedded in the landscape.

Le Bistrot Pierre in Torquay – True English Riviera Style

Le Bistrot Pierre is a modern French bistro and bar located in Torquay, Devon, England. Designed by Gillespie Yunnie Architects, Le Bistrot Pierre has a palette of rich blues and grays, in true English Riviera style.

OCS Batipin Flat by StudioWok – 28 sqm apartment in Milan

OCS Batipin Flat is a project completed in May 2015 by StudioWok. This small apartment has an area of 28 sqm and is located...

Mohr Life Resort: The Theatrical Spa by NOA Network of Architecture

noa* (network of architecture) takes the stage with its latest project: a wellness area devised as a theatre with numerous different interpretations of the available space. A new, fresh take on the traditional Spa concept.

The Next Big Thing for London

Laurie Chetwood’s plan to address the problem of London being ‘just 9 meals from anarchy’ has been announced as the runner up in the...

Collection of Oak Furniture by Domus Arte Italia

The furniture manufactured from oak is definitely a quality one, and if creativity is present, this furniture can become charming. Such an interesting collection of oak furniture has been launched by the designers from Domus Arte.

The Dovecote – Conversion of an Old Dovecote into a Play House

The Dovecote is an old building transformed and renovated by AZO - Sequeira Arquitectos Associados in Soutelo, Portugal. Description by AZO: This is an emotional...

Clifton House in Cape Town with a Panoramic View of the Ocean

The Clifton house is visually accessible from the street, rather than hiding behind perimeter walls and gates - and it aims to contribute to the streetscape (specific attention has been paid to landscaping design at sidewalk level), in relation to the sidewalks and to the height of existing adjacent houses.

Australian Coastal Home Updated for Modern Family Living

Nestled into a tranquil coastal landscape, the elegant existing three-bedroom Australian coastal home required rejuvenation, updated amenity and an extension to meet the needs of its new owners, while retaining the spirit of the house they fell in love with.

West Mercer Residence / Sundberg Kennedy Ly-Au Young Architects

Designed by Sundberg Kennedy Ly-Au Young Architects (SKL Architects), West Mercer Residence is a 5,500 sf single-family home located in Mercer Island, Washington. Situated tightly in its hillside...

Off-the-Grid Sustainable House in Victoria’s Central Highlands

Sitting peacefully in an open field, this off-the-grid sustainable house captures the views without compromising on environmental performance. Located at Franklinford in Victoria’s Central Highlands, the four-bedroom home is shared between two families, providing a gathering place for the extended family and a place to relax and relish the joys of rural life.