Residential ArchitectureHousesCasa Merello Has a Skateboard Halfpipe Incorporated into the Open Terrace

Casa Merello Has a Skateboard Halfpipe Incorporated into the Open Terrace

Casa Merello

Casa Merello is a single-family house designed by W|M|R Arquitectos, located in Pichilemu, Chile. Built for a Chilean professional surfer, this 220sqm house overlooks the Pacific Ocean in the resort town of Pichilemu, located in the central part of the country southwest of the capital city of Santiago.

What makes this house unique, beyond the incredible structure overlooking the Pacific Ocean, is a skateboard halfpipe located on the back of the house and incorporated into the open terraces that form the back facade.

Casa Merello 1

The entire interior of the home is surrounded by handsome floor to ceiling glass and it’s suspended in a stilt-like manner thanks to the home’s V-shape pillars. Such a design works to protect the home from astronomically high tides and even tsunamis. Photography by W|M|R Arquitectos

Casa Merello 2

Casa Merello 3

Casa Merello 4

Casa Merello 6

Casa Merello 7

Casa Merello 7

Casa Merello 8

Casa Merello 9

Casa Merello 5

Casa Merello 11

Casa Merello 12

Casa Merello 15

Casa Merello 16

Thank you for reading this article!

This Apartment Uses a Mechanized Moving Wall to Form Different Areas

Michael K Chen Architecture (MKCA) have designed a 390-square-foot studio in Manhattan, that features a mechanized moving wall to form different areas when needed...

Perfect Mountain Retreat in Tahoe / Antonio Martins

Located in Tahoe, this perfect mountain retreat was designed by Antonio Martins Interior Design. A bachelor client, for whom we have worked with on two urban residential projects, hired us to create a fun and hip ski retreat in Tahoe.

New Kitchen Extension – nnU House by Studio Jayga Architects

The new kitchen extension has been designed by Studio Jayga Architects for a young family with demanding city careers in Loughton, Essex UK.

Light Vault House / Chamberlain Architects

The brief for this project began with “we want a concrete bunker.” Equally as excited by concrete, there was mutual trust and connection between our client and ourselves from the very early stages of the design process.

Symantec Offices in San Francisco / AP+I Design

Headquartered in Mountain View, Symantec consolidated their existing offices in the North Bay into one San Francisco flagship workplace to host client and accommodate their existing workforce.

Related Articles