Product DesignChop Chop Kitchen by Dirk Biotto

Chop Chop Kitchen by Dirk Biotto

Chop Chop Kitchen by Dirk Biotto (2)

The designer Dirk Biotto has projected Chop Chop Kitchen with the intention to help elderly and disabled people. Analyzing the current activities developed in a kitchen to prepare food, the designer has concluded that they have a higher degree of complexity than it seems at first sight and may raise difficulties for the people mentioned above.

Chop Chop Kitchen is equipped with a kitchen countertop whose height can be adjusted and the vertical wall of the kitchen is perforated allowing to hang utensils. All items are on hand for the on going activity from the kitchen and they are stored in plain sight.

 

The interior of the sink is sloped to facilitate the removal of the objects after they are washed. Washing the dishes is easier with the help of an extendable hose. The worktop is fitted with a niche that helps slicing the bread and a built-in grater makes easier the scraping of the fruits and vegetables that after scraping are collected in a drawer. A movable and adjustable segment from the worktop, allows the fixing of the jars and bottles, this way accidents are being avoided. If until now you haven’t cooked, Kitchen Chop Chop can encourage you to find the preparation of some recipes very relaxing and pleasant.

 

Chop Chop Kitchen by Dirk Biotto (6)

Chop Chop Kitchen by Dirk Biotto

Chop Chop Kitchen by Dirk Biotto (1)

Chop Chop Kitchen by Dirk Biotto (5)

Norwich City Football Club & Colney Training Centre Transformation

Norwich City Football Club are the pride of Norfolk, and the only professional football club in the county. With their official grounds in the heart of Norwich at Carrow Road, the Club also has a training centre in Colney, South of the city.

Moinho Villa is Entirely Connected to the Pool and Barbeque Patio

Located 80 km from Sao Paulo in Brazil, Moinho Villa is a family house designed by WAY Studio. WAY was founded in 2011 by...

Old Apartment in Greece Transformed into an Industrial Space with a Unique Style

The xt casa project is the result of the redesign of an old apartment in Ioannina. The proposal transforms the apartment into an industrial space with a unique style. The structural elements of the building have been used as the main spacial and aesthetic tool in order to define the space.

PrivatBank Office by ZIKZAK Design Studio

Ambitious design studio team ZIKZAK came up with a single space for the PrivatBank office with live energy.

Studio Apartment Vilamoura – Architectural (Dis)Order by Corpo Atelier

Inside a white box of 7.6 x 3.9 x 2.55m, three differently configured yellow objects are individually placed. As an immediate consequence, one´s physical experience of the previously empty white box has been dramatically altered.

Related Articles