Residential ArchitectureHousesConcordia ADU, Portland / Woofter Architecture

Concordia ADU, Portland / Woofter Architecture

Concordia ADU / Woofter Architecture

Project: Concordia ADU
Architects: Woofter Architecture
Location: Portland, United States
Project size: 230 ft2
Completion date: 2016
Photographer: Adam Bagerski
Text and photos provided by Woofter Architecture

This project converted a detached garage in the back yard of a single family residence into a light-filled accessory dwelling unit (ADU). An efficient and open floor plan, vaulted ceiling, abundant windows and skylights, and bright interior materials make this 230 SF space feel larger than it is.

Concordia ADU / Woofter Architecture

Envisioned as a place for friends and relatives to stay while visiting Portland, this space also serves as a short term rental to generate additional income for the owners.

Concordia ADU / Woofter Architecture

tiny house / Woofter Architecture

Concordia ADU / Woofter Architecture

tiny house / Woofter Architecture

plan / Woofter Architecture

Concordia ADU / Woofter Architecture

Concordia ADU / Woofter Architecture
BEFORE

 

Subscribe to our newsletter

HIBA Restaurant by Pitsou Kedem Architects

Hiba ("Halo" in Moroccan) is an intimate restaurant designed for only 40 diners, with no partition between the kitchen and the dining area.

Garden Wall Residence by Paper House Project

Set across three floors including a new basement level with external courtyard, the layout is organised around a double-height lightwell which provides amenity and outlook onto a two-storey living green wall

Tiny House Satzberg, Vienna by Baukooperative

The way to the house leads through a dreamy forest with thirty meter high trunks. In this place, the metropolis of Vienna seems far away, but in reality you can be in the center in thirty minutes.

Montreal Triplex by La Firme

When it comes to things like room divison, brightness and flow, Montreal’s traditional triplexes are rarely tied to conteporary realities.

Rustic Retreat Updated with Contemporary Interiors

The Owners desired a new contemporary home in Jackson Hole. After an extensive search, they purchased a rustic log house near the ski resort with the intention of transforming and updating the cabin.

Recommended Stories