Residential ArchitectureHousesCrest Haus by Klima Architecture

Crest Haus by Klima Architecture

Crest Haus by Klima Architecture

Project: Crest Haus
Architect + Builder: KLIMA Architecture
Location: Park City, United States
Project size: 2500 ft2
Project Budget $500000
Completion date 2020
Building levels 3
Photo Credits: Kerri Fukui, Malissa Mabey
Courtesy of Klima Architecture

This house is 1:1 case study in designing, detailing, and delivering a unique, modern, efficient new way of living. The 14″ thick walls protect this family retreat all under immense vistas of both the Uinta and the Oquirrh mountain ranges. The shell of the Crest Haus starts as a simple geometric cube, in essence the simplest of architectural forms.

Crest Haus by Klima Architecture

Set atop the crest of Parley’s Canyon, high winds are commonplace as air rises and falls rapidly from its slopes. This idea drives the twist of the house, imagined as a solid structure bending to the will of such strong gusts, and is set articulating the said movement. This gives the seemingly simple structure a sculptural feel, which is clad in cedar siding to help tie into its woody surrounds.

Crest Haus by Klima Architecture

Crest Haus by Klima Architecture

living room, Klima Architecture

Crest Haus by Klima Architecture

bedroom, Klima Architecture

bathroom, Klima Architecture

plan, Klima Architecture

Crest Haus by Klima Architecture

Crest Haus by Klima Architecture

Crest Haus by Klima Architecture

Bringing Parisian Art-de-Vivre to a London Penthouse Apartment

For this London penthouse apartment overlooking Notting Hill’s largest garden square, De Rosee Sa designed the architecture, interiors and furniture.

Generator Hostel Paris by DesignAgency

Project: Generator Hostel Paris Project management: ORY.architecture, SCYNA 4 (structure), Barbanel (fluids), Artec (lighting), Phi 2 (kitchen), Impedance (acoustics) Location: Paris, France Client: Patron Capital XVI Area 9,400...

Georgica Cove House by Bates Masi Architects

A couple with property on a cove overlooking the ocean asked for a house that would be comfortable for just the two of them the majority of the time. However, with their love of entertaining, the Georgica Cove house had to grow on busy weekends to accommodate their children, grandchildren, and guests.

A Light-Filled Dwelling with Magnificent Areas / F3 Studio

The partial renovation of this period home in Elsternwick is the result of a shared vision and a love of design between the client and designer. The timber clad extension completed by F3 Studio connects the existing period home to the refurbished open plan living area.

Collection by Mathias Hintermann – Interaction Between Wood, Concrete and Copper

CS1 Collection by Mathias Hintermann is formed from two pieces of furniture, coffee table and side table, and it was born from the collaboration...

Related Articles