Residential ArchitectureHousesDa Nang House by AD9 Architects

Da Nang House by AD9 Architects

Da Nang House by AD9 Architects

Project: Da Nang House
Architects: AD9 Architects
Team: Nguyen Nho, Phan Trong Hiep, Nguyen Thanh Hai Nam, Dang Thanh Phat, Nguyen Duc Truyen, Vo Van Truong
Construction Company: TTH Construction Company
Location: Hoa Xuan, Vietnam
Area: 500 m2
Year: 2020
Photo Credits: Quang Tran

Da Nang house is located on the VIP island in Hoa Xuan of Da Nang city, an urban area surrounded by the Cam Le river and Do Toa river. The house is intended as a living space for a retired couple, their 2 adolescent children, and the grandmother.

Da Nang House by AD9 Architects

The front of the house is a handmade greeting card shop, and the rest of the functional blocks of the house is designed based on the balance factor. It is the opposite nature of each of the spaces that provides a natural continuous flow and an interesting experience at each moment of the day.

Da Nang House by AD9 Architects

This is a west facing home, so as a matter of course, we created many filler spaces to minimize outside noise, dust, and strong sunlight. The empty spaces provide a continuous flow where fresh air, greenery, and natural filtered light come together and bring the necessary nature factors to a tube house in the harsh weather of central Vietnam.

Da Nang House by AD9 Architects

All the materials such as baked brick, dressed stones, rustic stones, etc. are all sourced locally, and the furniture came from the family’s previous home. Being able to complete a housing project in this pandemic situation is a valuable opportunity for Ad9 team, and we would like to send our utmost gratitude to the unyielding effort and support of the manufacturing companies and of Ms. Huong’s family.

Da Nang House by AD9 Architects

Da Nang House by AD9 Architects

Da Nang House by AD9 Architects

Frog Castle, Extension of a Grand Period Property in Cheshire, UK

Frog Castle is a grand period property in the heart of Alderley Edge, Cheshire. The brief was to remodel the ground floor living spaces and to create additional area in the form of a ‘glass box’.

Krakani Lumi Standing Camp / Taylor and Hinds Architects

This Standing Camp (krakani lumi or place of rest) in Tasmania’s North East National Park is for the Aboriginal Land Council of Tasmania. The site fringes the northern edge of the Bay of Fires, and serves as a two night stop over for a 4 day guided walk through the cultural landscape, from wukalina – Mt William, to larapuna - Eddystone Point.

Arrowtown House by RTA Studio is Shaped by Its Environment

Nestled in the Wakatipu basin amongst the Southern Alps of New Zealand, the Arrowtown House rises from the landscape. This private residence has been formed to be a series of pavilions that, like the rock forms or rusted goldmining remnants in surrounding area

Tumble Creek Residence by RHO Architects

Our client found a perfect mountain retreat located on the East side of the Cascades. The location was ideal but the existing residence seemed out of scale, with massive dark-stained timber columns and beams contrasting harshly against painted drywall and light stained wood.

This Barn-Inspired Home Expresses Typical Farmhouse Elements in New Ways

In the eastern townships of Quebec, the courtyard configuration for barns has been used since the mid 19th century for convenience of access and for shelter against the wind.

Related Articles