Residential ArchitectureHousesThis Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden

Architects: Raul Garcia Architect
Project: Summer Pavilion
Location: Valencia, Spain
Photography: Diego Opazo

This building is located on a plot of 4000 m2 with the purpose of becoming the focus of main activity of housing in the summer months. For this, a summer pavilion is created totally open to the garden as a continuity of this one. It is a completely permeable construction, but with its own very marked identity, because the deck slab defies gravity by means of the imposing cantilever which, because it has no supports, is directly linked to the pool, being only a roof that ‘floats’ to generate shade in the rest of the program: an open kitchen with barbecue and a traditional oven, a large arbour, and the toilet area and dressing rooms to service the pool. The hidden perimeter lighting still further highlights the slab’s lightness, while the Corten Steel lagging provides a modern look that fits seamlessly with the main house.

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 1

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 2

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 3

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 4

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 5

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 6

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 7

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 8

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 9

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 10

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 11

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 12

This Summer Pavilion is Created Totally Open to the Garden 13

Microsoft Building 83 by Bora Architects & Interiors

Constantly evolving the workplace for their employees, Microsoft set out to create new standards for work and collaboration in the building. Starting with an existing base building design, Bora Architects reconceived the typical central atrium ...

Castle Cove Alterations by Chung Architects

Castle Cove alterations is a rear extension project of a family home in northern Sydney. The project involved the renovation of a 1970’s home to render it more suitable to the needs of family.

1970’s Bungalow Transformed into a Striking Contemporary Home

We were tasked with a brief to transform a dated, 1970’s bungalow in the Peak District into a striking contemporary home which maximised the property’s aspect looking out over the Chatsworth estate.

Beverly Hills Modern Farmhouse by Scrafano Architects

The new home has five bedrooms and five baths, floor-to-ceiling sliders and French doors with an abundance of natural light and skylights throughout, formal living and dining rooms, and a chef's kitchen

Modern Barn Accommodation by Blee Halligan Architects

Aldeburgh is the nearest town to our site, a beautiful place on the Suffolk Coast in the East of England, close to Snape Maltings. We were asked to transform a tired brick barn, which sits in five acres of mixed woodland.

Related Articles