Office DesignDisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Project: DisplayLink
Interior Design: Oktra
Location: Cambridge CB4 0GF, United Kingdom
Sector: Software Technology
Duration: 12 weeks
Completion Year: 2019
Photographer: Oliver Pohlmann

DisplayLink were in need of a workspace able to support their new workforce as they continued to grow into the future. With the purchase of Unit 22 in the Cambridge Science Park, which was already refurbished to a Cat A standard, they approached The Workspace Consultants to design a fit out that served their needs and would help elevate their brand one step further.

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

The Workplace Consultants came to Oktra to make their vision a reality. Together they constructed flexible grouped working areas mixed in with agile spaces; a tiered seating area and training space, all linked by a clear user journey; and incorporated an active design, catered dining area, appropriate lighting and ventilation solutions and allowed space for them to install their own customised audiovisual features.

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Together, Oktra and The Workplace Consultants created an innovative and sustainable office space, achieving a Ska Gold rating and a site waste recycling rate of 100%, as well as sourcing materials with low embodied carbon. With bicycle storage, shower facilities, and multiple public transport options servicing the commute between the city centre and the Science Park, this BREEAM-certified building, with its wellbeing and technologically-focused design, is a real example of an office built for the future.

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

DisplayLink, Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Innovative and Sustainable Office Space by Oktra

Kids room designed by Rules Architects with low budget

This kids room has an area of 24 square meters and was designed by Rules Architects using a budget of 960 euros. Architectural studio RULES...

FFWD Arquitectes Turned an Old Carpentry Workshop in Industrial Loft

Spanish architectural studio FFWD Arquitectes has transformed an old carpentry workshop in a small living space attached to a house. From the architect: When dealing...

Sluice Point House by Omar Gandhi Architect

Sluice Point house is located on the southern tip of Nova Scotia within the Argyle Municipality of Yarmouth County. The site is located on a forested high point, adjacent to long, low-lying views of marshland, small islands, and the waters of the Tusket River off the Gulf of Maine.

Link Farm House / Slade Architecture

The public-facing areas of the Link Farm house are contained within a glass volume that floats across the landscape. The private-facing areas of the house are protected by a volume of locally-sourced stone embedded in the landscape.

Modern Pavilion Designed Like a Extension to an Existing Residence

When presented with the opportunity to design this modern pavilion like a small addition to an existing residence, it was exciting to discover a number of established and significant trees sporadically arranged ...

Related Articles