Residential ArchitectureHousesDotta House by Galeria 733

Dotta House by Galeria 733

Dotta House by Galeria 733

Project: Dotta House
Architects: Galeria 733
Team: Blacio Junior, Larissa Ramella, Vinicius Vargas, Brenda Clack
Interiors: Patrike Godoy
Project location: Brazil
Completion year: 2020
Area: 400 m2
Photographer: Marcelo Donadussi

Dotta House was built in Xangri-lá, in the Enseada Lagos condominium. The plot measures 30m x 15m, bordered on its rear face, to the south, by the local lake.

Dotta House by Galeria 733

The composition articulates the base, which mainly shelters the social and leisure environments, and the body, the intimate ones. Two subtractions were performed on the ground floor volume, to delimit the car shelter and the balcony, respectively. And in the upper one, one, on the southwest corner, to form the balcony of the bedrooms located on the rear facade. The slabs emphasize the formal independence between the two floors, as well as the horizontal character of the set. Furthermore, this distinction is accentuated by the covering materials of the facades, carefully used so that the house acquires harmony between colors and textures; between translucency and opacity; between full and empty.

Dotta House by Galeria 733

A double-height space configures the entrance hall, with the striking presence of a helical staircase and a double column, which delimits the northwest corner of the composition. It follows on the west side of the ground floor, living, covered porch and swimming pool; and, in the east, suite, laundry, storage, toilet, kitchen, gourmet and external bathroom for leisure area. The dining, strategically positioned in the center, articulates living, kitchen and gourmet. On the upper floor, four suites, one positioned on the west facade and the others facing east.

living area, Galeria 733

In the ambience of the interiors, sobriety was sought, materialized by the shades of gray and white, present in the furniture and coatings, which highlights certain colorful personal objects. In the facades, as mentioned, harmony was sought, in which natural stone and woody elements provide the necessary counterpoint to the exposed concrete and the black frames. And the gardens, in direct relationship with the interiors, complete the work.

kitchen, Galeria 733

kitchen, Galeria 733

Dotta House by Galeria 733

bathroom, Galeria 733

living area outdoor,Galeria 733

Dotta House by Galeria 733

Subscribe to our newsletter

Painting Room With Hues Of Blue

Blue is quite a mysterious colour. Nevertheless, it’s wonderful. It has so many different tones, and every tone is capable to portraying a totally...

Roof Terrace Room Renovated and Extended by Fraher Architects in London

Our client wished to refurbish and extend their existing roof terrace room, creating a stronger relationship with the external spaces and London skyline. The proposal sits within a Conservation area in central London, requiring a considered design approach that is sensitive to the existing building and context.

Pinwheel Residence in Texas by Baldridge Architects

The Pinwheel Residence is a 7,000 sq ft home and guest house located on a 1.4 acre lot in central Austin’s Tarrytown neighborhood. Designed around an equilateral triangle, the house is organized into three programmatic wings that radiate from a central conversation pit, negotiating the 30′ of grade on the property.

Warm Minimalism in the Center of Tel Aviv

Project: Cultural Zed / Warm Minimalism Interior Design: Tzvia Kazayoff Lead Designer: Zlil Gani Location: Tel Aviv, Israel Photo Credits: Amit Gosher A spacious apartment located near the Tel...

Bethells Bach: Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects

Bethells Bach was recently completed by Herbst Architects on the west coast of New Zealand. A two-bedroom bach set back from the beach overlooking...

Recommended Stories