Douglass Park House in San Francisco/ Azevedo Design

Douglass Park House

A huge amount of volume and light were freed from this compartmentalized 1970’s house. Situated in Noe Valley, San Francisco, the Douglass Park House has been renovated recently by Azevedo Design.

The main living space is a long rectangle that stretches from a front deck overlooking cypresses to a two level patio with a view of the bay. A light monitor illuminates the center dining area and adds to the subtle variety of ceiling heights.

Douglass Park House 1

In the kitchen, custom oak cabinets wrap around a marble and stainless steel island with a section of glass floor revealing a wine cellar below. A small bath and closet combined to become a spa bathroom with Japanese soaking tub.

Douglass Park House 3

The exterior was reinvented with new materials in a charcoal palette; Shou Sugi Ban siding, bronze anodized windows, Resibond sheet metal, and Hardiplank siding. Photography Cesar Rubio

Douglass Park House 2

Douglass Park House 4

Douglass Park House 5

Douglass Park House 6

Douglass Park House 7

Douglass Park House 8

Douglass Park House 9

Douglass Park House 10

Douglass Park House 11

Douglass Park House 12

Thank you for reading this article!

Must Read

blank

Apartment with Bright and Fresh Design by Hamid Nicola Katrib

Hamid Nicola Katrib was born in Romania but grew up and studied fine arts in Lebanon. Currently, he has returned and develops his activities...