Brick House, Old Laundry Transformed by Architect Christi Azevedo

- Advertisement -

Brick House- old laundry transformed by architect Christi Azevedo (1)

Project: Brick House
Architects: Christi Azevedo
Location: San Francisco, United States
Area: 15 m2
Year: 2014
Photographs: Cesar Rubio

Initially this brick house was an old laundry boiler room. Old and remained without utilities, this small construction from San Francisco was transformed by the architect Christi Azevedo into a full-service guest apartment. Despite its modest sizes, Brick House, the small apartment is very interesting. The ground floor houses an approximately 93sf complete kitchen, living room with sofa and a dining or coffee table. Up the ships’ ladder is a mezzanine dressing area with built-in walnut wardrobe and drawers. The rustic charm of the original boiler room is evoked by the exposed presence of the beams and bricks.

old laundry transformedin full-service guest apartment

A 42″ square bath has a wall mount toilet, custom stainless steel medicine cabinet, small sink supplied by a shower valve, and floor drain for showering, a sandblasted door and window keep it light and spacious. A tread and a glass landing lead to the bed loft with queen mattress, storage in hinged headboards, bookshelves, and reading lamps. A mezzanine-level dressing area with a built-in wardrobe and drawers along with hinged headboards provide additional storage at no cost to available space, while fold out cushions for a lounge chair on the stair landing and a convertible coffee or dining table give the limited space freedom to transition with ease. Situated behind the main residence, Brick House is an example of what can be accomplished by an architect with big ideas and a small space. Imagination and creativity put in service of restoration and reuse!

full-service guest apartment - old laundry transformed by architect Christi Azevedo

old laundry transformed by architect Christi Azevedo

full-service guest apartment by architect Christi Azevedo

Brick House - full-service guest apartment - by architect Christi Azevedo

Brick House by architect Christi Azevedo

- Advertisement -

Crane Island Retreat by David Heide Design

Crane Island Retreat is a summer cottage completed in 2016 by David Heide Design Studio. Project description: A summer cottage that perfectly encapsulates the lake...

Manhattan Infinity Loft Uses Reflective Surfaces and Moving Walls to Create Space

Scott Specht, founder of award winning Austin/New York firm, Specht Architects, has just completed his latest NYC project, The Infinity Loft in Greenwich Village. The 900 square foot loft renovation was completed in September

Unconventional Three-Story Atrium House in San Francisco

Fitty Wun is a three-story atrium house designed by San Francisco-based Feldman Architecture. The unconventional renovation of Fitty Wun transformed this San Francisco home...

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Rooftop Addition project focused on adding an additional story to a 3 floor townhouse. Zoning regulations meant that the new addition had to be set back 15 feet from the front wall of the house. This space is utilized as an outdoor deck with an exterior fireplace.

Contemporary Patio for Festive Gatherings with Friends and for Family Relaxation

Interior designer Martine Brisson designed a spacious, balanced and contemporary patio for two people with a deep passion for modern design. The project won...

Classical architecture: Regency property for a luxurious life

The gorgeous Regency property, located in the section with access to the beach in Palm Beach Estate, was designed by renowned architect Clarence Mack....

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist

A brick barn from the 1960s turned into a workplace for the artist, an experimental and creative environment where light and the surrounding hills shapes the architecture. The needs of the client are translated into design gestures consistent with the essence of the building.

Canyon Residence by HK Associates

Stoic on the exterior - but transcending an object in the landscape - Canyon Residence blurs the boundary between inside and out, imprinting the exterior environment onto the interior of the home: revealing life as a series of moments, vistas and reflections.

1,800 sf Condo Renovated by Haeccity Studio for Maximum Efficient Use of Space

This 1,800 sf condo renovation is about maximizing efficient use of space. Custom built-in solutions include a sliding desk that converts a den into a guest room, and display niches for the client’s personal curio collection. One of the defining built-in features of this project was the flush-faced millwork with cut-out pulls.

Five Wooden Cottages for Marlboro Music Festival

Project Name: Five Wooden Cottages Architect: HGA Location: Marlboro College campus, Vermont, USA Year 2015 Photography: Paul Crosby HGA Architects and Engineers has designed five wooden cottages in the Marlboro...

The Serra Barn House Features Vernacular Forms and Modern Details

The Serra Barn house takes advantage of the naturally sloping site to organize its contents across two levels. To the east, a two-story element contains the entry, kitchen, and dining spaces, with children’s bedrooms above.