Dr. Bravura Bird’s Nest Drink & Dessert Store

Dr. Bravura Bird's Nest Drink & Dessert Store

Project name: Dr. Bravura Bird’s Nest Drink & Dessert Store
Design firm: Towodesign
Chief designer: He Mu
Design team: He Mu, Ren Wei, Liu Xiongjie, Zheng Liyuan
Location: Shanghai, China
Area:119 m2
Completion time: March 2019
Main materials: stainless steel, terrazzo, stone, paint
Photography: Towodesign

A variety of works of nature feature hexagons and curves, behind which is the subtle arrangement of molecules. The studio Towodesign recently completed a bird’s nest drink and dessert shop for Dr. Bravura.

Dr. Bravura Bird's Nest Drink & Dessert Store

Based on the brand’s concept of “Research and Development for Health”, Towodesign applied regular hexagons, commonly seen in chemical formulas, to the storefront logo, the floor, walls and display stands. These hexagons, are combined with elements derived from measuring vessels used in laboratories, together creating a unique space that integrates functionality and aesthetics.

Dr. Bravura Bird's Nest Drink & Dessert Store

Grounded on nutrition science, Dr. Bravura serves bird’s nest drinks and desserts, and provides healthy, novel and high-end light food system that incorporates traditional ingredients. The space inherits the brand’s typical color palette, with white setting the overall tone, gold sketching the contours and light gray and pink dotted in it.

retail design, Towodesign

Gold lines highlight the storefront, frame the display stands with geometric shapes, and blend into the chairs and decorative details in the seating & eating area. The space is outlined with the aesthetics of geometry.

retail design, Towodesign

The soul of the shop lies in the products and services it provides. On the open shelf, edible bird’s nest products are displayed like artworks, enabling the customers to know about the details of the natural ingredients and the concept of pursuing a high quality life that the brand advocates. The details of the interiors show quality and exquisiteness.

retail design, Towodesign

Glass, metal frames and marble grains complement each other, and each piece of furniture are customized, characteristic and unique. In the seating & eating area, seats are arranged in diverse densities. And the walls and furniture echo each other and create a spatial rhythm, in contrast with the sales area featuring a sense of scientific precision, which is quite compelling to customers.

Dr. Bravura Bird's Nest Drink & Dessert Store

Dr. Bravura Bird's Nest Drink & Dessert Store

retail design, Towodesign

Dr. Bravura Bird's Nest Drink & Dessert Store

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Modernist House 4

A Rejuvenated Circa 1980 Modernist House / Mark Brand Architecture

San Francisco-based Mark Brand Architecture was hired to rejuvenate a circa 1980 modernist house clad in deteriorating vertical wood siding. From the architect: We opened up...

Bluff House by Auhaus Architecture

Auhaus Architecture have designed Bluff House in Barwon Heads, Victoria, Australia. Description by Auhaus Architecture: Bluff House is a three level house designed for a steeply sloping...

Sustainable Architecture with Low Cost Maintenance and Energy Efficiency: Villa BLM

BLM House is a private residence designed in 2015 by the Brazilian studio ATRIA Arquitetos. The house is located in Brasilia and was designed in...
Lampasas Ranch House by Jay Corder Architect 14

Lampasas Ranch House by Jay Corder Architect

The team did a lot of “visual listening” to elicit solutions that honor and preserve the spirit of the original residence while upgrading finishes and updating and refining the plan geometry and adjacencies to maximize function and beauty. I am honored to have been chosen to follow the work of one of Texas’ finest.
Villa Benthuizen by Arjen Reas Architecten

Villa Benthuizen by Arjen Reas Architecten

Within this oasis, we wanted to develop a home that both focuses on the connection between daily life and the green garden around the villa, as the value of this location with respect to the surrounded residents.

More Articles Like This