Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

- Advertisement -

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

Project Name: Early Birdies Cafe
Studio: ALLARTSDESIGN
Designer: Artemy Saranin
Location: Russian Federation, Perm, Lenin 80
Area: 123m2
Release Date: 2019
Photographer: Artemy Saranin

Meet the new fashionable place: “If you love me, let me know” – This is the status of compilation of design, cuisine and service in the latest design release from ALLARTSDESIGN. A rethought image of a bird that does not take your eyes off you, feathers and cages, author’s decisions on the implementation of coatings complete the image of the institution’s concept.

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

Early Birdies Cafe is a new release from the Russian design studio ALLARTSDESIGN, led by designer Artemy Saranin.

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

The space of the cafe with a total area of 123 square meters with three “uncomfortable” columns, which the designer hid in the cells, is located in the space of the previously operating fast food cafe. Half of the hall has stained glass. The room itself is rectangular in shape. There is an open bar and a half-closed kitchen. Landing is the same everywhere and does not require diversity. The ceilings are very low, taking into account the new omissions of the networks, it was critical not to use the surface with a rhythmic diagonal in black and white from the company, while maintaining access to all networks, including adjacent ones. Floors – laid out with a French Christmas tree, using a two-color vinyl print. Each wall is made on the principle of “instaback”, everything is divided into zones and has a common atmosphere.

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

The entire landing of the hall is soft, full-bodied, from long sofas to half-chairs made according to the drawings. The bar counter is made of solid sheets of metal. Bright designer dressers were made according to the drawings. The tables look interesting, they are made of stone, pink metal, mdf and black underframe. Originally fit tables with images of zoomed “birds” like instaback, on which dishes look delicious and bright.

interior design / ALLARTSDESIGN

In this release, the designer used a lot of metal, but in such a way that it is almost not noticeable! In addition to the column cells, a corrugated wall, a monoblock metal bar, was assembled.
Stations and dressers – all are self-sufficient individual, and harmoniously are in an interior.

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

In this release, the designer developed several types of coatings, such as wooden tiles and deep mdf tiles. Round the column – painted, with a detailed study of the cracks of the blue mineral – as the main color of the cafe logo Early Birdies. Invented pots for plants. The guest bathroom features a cast-concrete washbasin. The whole interior is light, pastel, delicate, like an early morning that you can feel together.

interior design / ALLARTSDESIGN

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

interior design / ALLARTSDESIGN

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

Early Birdies Cafe / ALLARTSDESIGN

- Advertisement -

Carbon Neutral House Made from Concrete Panels and Whitewashed Recycled Brick

Whispering Smith’s House A is a challenge to the status quo of housing in Perth. The sustainable apartment-house hybrid is designed for small lots and uses commercial materials in an innovative way to achieve a tight footprint and carbon neutral status.

65 sqm Flat Refurbished in Tours, France / Edouard Brunet and Julie Duchateau

Architects Edouard Brunet and Julie Duchateau has recently completed the DOM project, a renovation of a typical post - World War II apartment. This...

An 1850s Bordeaux Hotel Transformed into a Warm, Welcoming Family Home

In this mansion, an old Bordeaux hotel, the living space is revealed by the encounter between past and present. It is in the interpretation and the articulation of the existing architectural signs that has emerged the project, where each new architecture fragment fits and dances in its context.

Broombank House by SOUP Architects

The Broombank House is set into the banks of the sloped site and accessed via a single-track lane that arrives into a sunken entrance courtyard, offering glimpses of the views beyond. The brief from our client was to create a relaxed contemporary house within a reconsidered, ‘natural’ landscape that blurred the site boundaries to its neighbours and adjoining marshland.

Hideaway Chair – a bent ply wood and upholstered children’s chair

Design led childcare company New Shoots, approached Think & Shift to design a product that provides children a comforting sense of enclosure in their...

Rancho del Arbol / Codigo Z Arquitectos

Rancho del Arbol is a private residence designed by Mexican studio Codigo Z Arquitectos. Conceptually speaking, its design is based on a box set of simple...

Westlake Homestead / Michael Hsu Office of Architecture

Westlake Homestead is an old residence situated in the western part of Austin, Texas. Its structure has recently been redesigned and new compartments were...

Cordilleras House: Modern Farmhouse in Sonoma, California

Redesign of a classic eastside Sonoma property into a Modern Farmhouse with dramatic style, high quality finishes, and an indoor/outdoor flow ideal for Wine...

Sustainable Summer Cabin in Finland – Nolla Project by Robin Falck

The Nolla cabin has been designed by Finnish designer Robin Falck, whose earlier design, Nido cabin, has been globally acknowledged.

Luigi Rosselli Architects Turned a 1930s Bungalow into a Stylish Family Home

Turn an aged 1930s bungalow on a steep site into a stylish family home, tough enough for teenage children while stylish enough for entertaining; opening the house to the view; emphasis on open space, light & privacy.

Red Hawk Residence Offering Striking Panoramic Views in Park City, Utah

Upon arrival at the Red Hawk Residence it is apparent the home has been designed by a top tier architect. The home is a wonderful example of bringing the outside in with floor to ceiling windows that make you feel like you’re part of the view.