Residential ArchitectureRenovation ProjectsEastwell House, an Old House Extended Through Strikingly Sculptural Contemporary Design

Eastwell House, an Old House Extended Through Strikingly Sculptural Contemporary Design

an old house extended with two contemporary sculptural pavilions

Project: Eastwell House
Architects: Technē Architecture and Interior Design
Location: Flinders, Mornington Peninsula, Victoria, Australia
Photo Credits: Tom Blachford
Text by Technē Architecture

Eastwell House located in Flinders on the Mornington Peninsula – sympathetically extends one of the oldest homes in the seaside town through strikingly sculptural contemporary design.

Eastwell House, an old house extended with two contemporary sculptural pavilions

Taking inspiration from the angular roof forms of the existing house, 2 new distinct pavilions add a sculptural quality whilst being sympathetic to the existing house through a carefully selected consistent material palette.

Eastwell House, an old house extended with two contemporary sculptural pavilions

The interiors pick up on the neutral colour scheme of the exterior, while a refined material palette comprising light timber veneer, white stone, and concrete interspersed throughout robust joinery, fulfils the client brief for light-filled spaces.

kitchen, Technē Architecture and Interior Design

living room, Technē Architecture and Interior Design

Eastwell House, an old house extended with two contemporary sculptural pavilions

bedroom, Technē Architecture and Interior Design

home office, Technē Architecture and Interior Design

Eastwell House, an Old House Extended Through Strikingly Sculptural Contemporary Design

Eastwell House, an Old House Extended Through Strikingly Sculptural Contemporary Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

As the central project of Heishi M+, designer Huang Quan repaired and rebuilt this BlackStone M+ hotel, making it both traditional charm and trendy style, creating a unique "Shanghai design style".

Restaurant 020 – A Historic Manor House is Transformed into a Restaurant and Beach Club

A historic manor house is transformed into a restaurant and beach club. Conceptually, the new venue follows the same principles of restaurant 212 in Amsterdam, featuring ‘no table seating’, an open kitchen with bar-height seating directing the guests’ focus on the chefs, stimulating interaction.

Dante’s May Travel Fusion Restaurant by Salone Del Salon

The design of restaurant is based on the brand style "fusion" as its branding position,and the designer takes inspiration from Dante's Divine Comedy "PURGATORIO" to make a figurative expression in the space.

Itamambuca Beach House Surrounded by a Dense and Rich Rainforest Vegetation

This house, placed at Itamambuca beach, has its starting point on the context and the program. Close to the seashore and surrounded by a dense and rich rainforest vegetation, the site pointed towards a simple conceptual insight.

Related Articles