Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture

Architects: vonDALWIG Architecture
Project: Extended Three-Story Townhouse
Location: Brooklyn, New York, United States
Size: 2,790 SF / 260 SM
Photography: Alan Tansey, Will Anderson

This expansion of a three-story townhouse located in Park Slope responds to the row house typology and its typical direction of front to back. Intent on creating volumetric relationships, we decided to design an extension that links the main floor by both horizontally and vertically interlocking the space between the living areas, while simultaneously balancing the proportions of the extension to allow enough light to penetrate towards the center.

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 1

Opening up the main living level, a core with open library anchors the center with living room and dining room to either side. The dining room then lengthens into the new extension where a floor opening in the gallery becomes a connector to the family room below while also adjacent to the double height volume of the studio / workroom below.

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 2

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 3

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 4

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 5

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 6

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 7

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture 8

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

AD House: Addition and Renovation by Lorcan O’Herlihy Architects

Located directly uphill from the iconic music venues of the Sunset Strip, LOHA updated a 1939 Hollywood home by opening up the internal layout to a new series of layered indoor-outdoor spaces enclosed by a translucent screen. LOHA created a dynamic home by hybridizing the existing structure with new interventions.

Residential Interior Design Loft in Tower The Book Zapopan, Jalisco

Designed by B-Huber Studio, La Reserva loft is located in The Book Zapopan, Jalisco. Using a more open and only segmented by light and translucent blinds, layout creates ample space in which live parts industrial, to generate a masculine and modern atmosphere.

MullenLowe Offices, Bucharest / Manole Zece

Bucharest-based Manole Zece Studio has designed the new offices of MullenLowe, a famous advertising agency. MullenLowe offices have 25,833 sqft and are located in...

Modern Concrete Apartment Softened By The Wooden Notes in Kiev

The concrete apartment was created for the Mother of our client, we presented his interior NPL Penthouse two years before. Both are in a similar new concrete structure of houses. Both have a skyline view.

A Patio House on the Atlantic Coast / Guedes Cruz Arquitectos

The Wall House is a private residence designed by Portuguese studio Guedes Cruz Arquitectos. Like a wall in a Castle not in stone, but in concrete,...

Kinsfolk House in Hua Hin, Thailand

Located in Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, Thailand, the Kinsfolk House is bright, comfy & cool! Designed by a local architect the house is...