Florida Street House / Paper House Project

- Advertisement -

Florida Street House by Paper House Project

Florida Street House is a residential project completed by Paper House Project in London, E2.

From the architect: This former garment factory in Bethnal Green had previously been used as a commercial office before being converted into a large open plan live/work unit nearly ten years ago. The challenge: how to retain an open plan arrangement whilst creating defined spaces and adding a second bedroom.

Florida Street House by Paper House Project 1

By opening up the enclosed stairwell and incorporating the vertical circulation into the central atrium, we were able to add space, light and volume to the main living areas. Glazing is used throughout to bring natural light deeper into the floor plan, with obscured glass panels creating privacy for the fully refurbished bathrooms and bedrooms. The glazed atrium visually connects both floors whilst separating public and private spaces.

Florida Street House by Paper House Project 2

The industrial aesthetic of the original building has been preserved with a bespoke stainless steel kitchen, open metal staircase and exposed steel columns, complimented by the new metal-framed atrium glazing, and poured concrete resin floor.

Architects: Paper House Project
Project: Florida Street House
Interior Stylist Emma Archer
Area 147.0 sqm
Location: London E2, United Kingdom
Project Year 2016
Photography: Rory Gardiner

Florida Street House by Paper House Project 3

Florida Street House by Paper House Project 4

Florida Street House by Paper House Project 5

Florida Street House by Paper House Project 6

Florida Street House by Paper House Project 7

Florida Street House by Paper House Project 8

Florida Street House by Paper House Project 9

Florida Street House by Paper House Project 10

Florida Street House by Paper House Project 11

- Advertisement -

A Home Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

Home-Remodeling project fulfils the needs of a young couple to remodel the interior space of an apartment of about 80sqm, creating an environment suitable for their everyday and working life.

Garden Room House / Clare Cousins Architects

Garden Room House’s reconfigured smaller form feels more spacious than its larger predecessor. The garden room provides an opportunity for multiple green vistas throughout the home ...

Queens Park House / Madeleine Blanchfield Architects

The clients approached Madeleine Blanchfield Architects  to design a new home in a heritage conservation area in Sydney’s East. The remainder of the Queens Park house is contemporary, light filled in contrast to the original.

Espai París Art Gallery / Meritxell Ribé – The Studio Room

This new space, opened in September 2016, is located in the very heart of the Eixample of Barcelona, within the so-called "Bcn Design District". The project was based on the division of space into two floors.

Large Family Home that Provide a Private Sanctuary with Breathtaking Views

A large family home over three levels, stepping down a cliff top site overlooking Freshwater Beach to the north. The home was designed to take advantage of the stunning location while providing a private sanctuary for the owners and their young family.

Highland East House by COLAB Architecture + Urban Design

The Highland East House is a 4,300 square foot, five-bedroom, four-bathroom residence located in Portland’s SW Hills. The design harkens back to a Pacific Northwest style of mid-century modern houses constructed in Portland in the nineteen sixties.

Verandah House / Arthouse Architects

This new home is built on part of the clients’ family farm. It is designed to be comfortable for 2 people but easily expand to accommodate the influx of extended family. Verandah House is a relaxed, casual series of covered and open spaces designed to maximise the views and offer ultimate flexibility.

Winter Retreat Located in the Arid Desert of Scottsdale, Arizona

On an arid site with mountain views in Scottsdale, Arizona, Marmol Radziner designed a winter retreat to heighten awareness of the desert landscape. To the north of the home is Pinnacle Peak and to the south is the McDowell Mountain Range.

Cottonwood House by Bernbaum – Magadini Architects

Cottonwood House is a single family house designed by Bernbaum-Magadini Architects. The house is located in Dallas, Texas, US. From the architect: A home for entertaining...

The Architect’s Concrete Home, Denmark / Frederiksen Architects

As a young boy, the architect sailed on Flensburg Fjord and dreamed about living right here. Now the architect couple are approaching retirement and plan to move permanently from Charlottenlund ...

DS House / Studio Arthur Casas

DS House project by Studio Arthur Casas is a large renovation of a house designed in the eighties by Italian-Brazilian architect Ugo di Pace. From the architect:...