Garden Wall Residence by Paper House Project

Garden Wall House by Paper House Project

Project: Garden Wall Residence
Architects: Paper House Project
Location: London, N16, UK
Client: Rosenberg Developments
Services Provided: Developed Design, Technical Design, Construction, Handover
Photo Credits: Billy Bolton
Text by Paper House Project

Set across three floors including a new basement level with external courtyard, the layout is organised around a double-height lightwell which provides amenity and outlook onto a two-storey living green wall.

Garden Wall House by Paper House Project

The scale and massing of the new building respond to adjacent and adjoining properties, with an exterior palette of materials, including Belgian Vande Moortel bricks, selected to complement the contrasting London stock brickwork forming the terrace along Sandbrook Road.

Garden Wall House by Paper House Project

Internally, materials including exposed cast concrete and sawn oak add texture and warmth to an interior design that has been developed collaboratively with Danish colour consultants Darling Creative Studio and architectural lighting designers Nur.

Garden Wall House by Paper House Project

The new dwelling sits alongside an original end-of-terrace property which, as part of the same development, has been extensively refurbished and extended by the client as their family home.

home office, Paper House Project

bedroom, Paper House Project

Garden Wall House by Paper House Project

bathroom, Paper House Project

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.