Gallery Residence / DeForest Architects

Gallery Residence

Gallery Residence is a single-family home designed by DeForest Architects, an architecture studio with offices in Seattle, Washington and Lake Tahoe, California.

This cozy urban retreat was designed to take advantage of Sound and Olympic Mountain views and highlight the owners’ collection of NW art. A central steel + glass stair creates a “vertical gallery” filled with art and awash with natural light.

Gallery Residence 1

On the top floor, living, dining and cooking spaces share two decks. One is secluded and captures morning light. The other opens up to sunsets and sweeping views.

Architects: DeForest Architects
Project: Gallery Residence
Project Team: DA+Team: Ted Cameron, Julie Kim
Interiors: Jan Holbrook
Construction: Joseph McKinstry Construction
Photography: Ben Benschneider Photography

Gallery Residence 2

Gallery Residence 3

Gallery Residence 4

Gallery Residence 5

Gallery Residence 6

Gallery Residence 7

Gallery Residence 8

Gallery Residence 9

Gallery Residence 10

Gallery Residence 11

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Sherwood Hill House, Maguire + Devine Architects

Sherwood Hill House / Maguire + Devine Architects

Designed for a young couple escaping from the hustle and bustle of life in Melbourne, this modest house frames views of the surrounding forested hills. Living spaces open onto a sheltered terrace that catches the northern sun throughout the day.
Troglodyte Villa, Monaco / Jean-Pierre Lott Architecte

Troglodyte Villa, Monaco / Jean-Pierre Lott Architecte

Building a troglodyte villa poses the question of the human relationship with nature, from nature to culture: how can one carve out a house form a rock, a landscape, without altering it, by respecting its volumes, its fractures and vegetation.

Reconstruction of Family House Originally Built in 70’s in Porto, Portugal

The Bonfim house is a reconstruction of a pre existing home in Porto, north of Portugal, dated from the late 70s. It is intended for a young family living in the city. This family wanted a functional home with large, cleared areas with 4 floors and about 450 sqm.
Contemporary Restoration and Penthouse Addition in New York City 9

Contemporary Restoration and Penthouse Addition in New York City

What do you do when you are faced to reuse a small, mediocre, 100 years old structure, non-Landmarked, which has been altered and stripped of numerous details? do you preserve everything for the sake of it or do you change “something” giving new significance to the building?
Milazzo Apartment 16

Milazzo Apartment / Archiplan Studio

The Milazzo apartment is located in the consolidated urban fabric of the city of Milan, and is on three levels, one mezzanine and a...

More Articles Like This