Restaurant Interior DesignGanko Sushi, Singapore by JG Phoenix

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

Project Name: Ganko Sushi, Singapore
Interior Design: JG Phoenix
Chief Designer: Ye Hui
Participating Designer: Lin Weibin
Furnishings Designer: Zeng Dongxu
Location: Penang Road, Singapore
Area: 220 sqm
Text: Michelle Liu
Photography: Marc Tan
Courtesy of JG Phoenix
Materials: black slate, black rock, stainless steel, grey rammed earth, charred fir wood, artistic paint, red brick

Ganko Sushi is a famous Japanese Sushi restaurant brand that offers Omakase dining experience. Its name “Ganko”, which translates to “stubborn”, implies the brand’s persistent pursuit of quality food and services. The project is a new outlet that the brand opens on Penang Road, Singapore.

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

CREATION
Japanese cuisine, with a great emphasis on presentation and visualization, is a feast for the eyes. Its aesthetics is reflected in the art of plating. With delicate details and flavors, fine Japanese cuisine makes the best use of fresh ingredients in four seasons, and gives full play the original, natural taste of food raw materials.

The spatial design of this project is based on the understanding of Japanese food culture and the brand’s concepts.

Ukiyo-e art is applied to a wall in this restaurant, through which the elements of Japanese koi fish are subtly fused into the space.

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

FORM
The space is dominated by dark tones, and features a sense of depth. Large areas of marks left by concrete formwork are exposed, endowing the space with natural textures. The carved-out opening on the ceiling simulates daylight, indicating a poetic scene — “A small cave on a cliff reveals faint light”.

Through elements including plants, ceiling structures, lighting and art installations, the design team created a scene of mountain cave, forest and flowing stream. The scene creation in the space is poetic, which evokes diners’ imagination about an unknown world.

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

Charred fir wood pillars divide the ceiling, and connect with the floor to form a Japanese-style wooden eave structure. The supporting pillars’ sense of strength and parallel arrangement express the structural aesthetics of the space.

Adornments as well as light-tone wooden furniture pieces that incorporate bamboo weaving techniques reveal a tactile touch and refined details. The forms of articles in the space are presented in a natural and vivid manner.

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

MATERIALITY
Japanese food features fresh, various ingredients and the art of plating, which reveals distinct four seasons, geographical diversity and the reverence for nature. The menu of Japanese restaurants subtly changes according to seasons. For instance, bamboo shoots are served in spring, while turnips and pumpkins are preferred in winter.

For material selection of this project, the design team considered the culture of traditional Japanese cuisine and the philosophy they hoped to convey in the space. The meticulous control of material textures reveals ingenuity in design and detailing.

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

Ganko Sushi, Singapore by JG Phoenix

plan

Squam Lake Cabin / Murdough Design

Designed by Murdough Design, the Squam Lake Cabin is a lake home for a family and their guests. Sitting on an existing foundation, the home is thought of as a simple box protected by a large sheltering roof, with spaces designed to create a variety of distinct experiences.

Cordoba Flat in Mexico City / Cadaval & Sola-Morales

Cordoba Flat by Cadaval & Solà-Morales is located in the Colonia Roma, a historic neighbourhood in the central sector of Mexico City. La Roma developed in...

Boulder Ridge Mountain Retreat Featuring Contemporary Elegance

The exterior details at Boulder Ridge truly make the house shine. By siting the house into the slope, we were able to create an on-grade outdoor area with a grill, fire pit, water feature and bocce ball court overlooking the Fish Creek Falls Canyon.

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

Let’s climb the stairs and take a look in to this redefined super-attic: a former storage room turned into family-hub.

Cherryvale Residence in Boulder by bldg.collective

Located on a 5 acre site in south Boulder, this project illustrates the transformative nature of remodeling a dated older home into a contemporary dwelling.

Related Articles