Brisas House by Garza Camisay Arquitectos

Brisas House by Garza Camisay Arquitectos

Brisas House can be found in Monterrey, Mexico, and it is a project developed under Garza Camisay Arquitectos, on a surface of almost 1900 square feet. The main focus of the project was to serve, in parallel, as a work and living space. The challenge for the architects was to make do with a surface of 2153 square feet, of which 323 were reserved for a courtyard which would be used for meetings. The site is surrounded by 30 year-old bamboo trees, which form a “green barrier” around the property.

Brisas House by Garza Camisay Arquitectos , Monterrey, Mexico

The L-shaped house has three bedrooms, including a small garden, this being the optimal solution for maximizing the usable space. The house is built on a metallic structure, with brick walls, exposed concrete slabs and polished concrete floors. The reasoning for this exposure of materials and industrial feel was to reduce building costs and also, in the long run, maintenance costs. Photography: Adrian Llaguno

living room - Garza Camisay Arquitectos

Brisas House by Garza Camisay

Brisas House in Monterrey

Interiors by Garza Camisay Arquitectos

Residential project by Garza Camisay Arquitectos

Bedroom design - Garza Camisay Arquitectos

Interiors Garza Camisay Arquitectos

Kitchen - House by Garza Camisay Arquitectos, Monterrey, Mexico

House by Garza Camisay Arquitectos

Project by Garza Camisay Arquitectos

Project house Monterrey

Garza Camisay Arquitectos project

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Glebe House by Nobbs Radford Architects 19

Glebe House / Nobbs Radford Architects

Glebe House is a two-storey addition designed by Nobbs Radford Architects to provide the family residence with a new open-plan living and dining space,...
Watermark House in Brooklyn / BAAO Architects

Watermark House in Brooklyn / BAAO Architects

This semi-attached brick townhouse had a dark garden level that didn’t take advantage of its three exposures. The parlor floor was also painted in dark tones and had not been updated in more than 50 years.
Coastal Modern House - In the Dunes / Caleb Johnson Studio

Coastal Modern House – In the Dunes / Caleb Johnson Studio

This coastal modern house was influenced by the vernacular coastal structures that can be found dotting the Maine coast. The building was simplified to pure geometric forms and then manipulated and modernized to take advantage of the sea ...

Concrete Light House with Attic, Basement and Swimming Pool

“As such, the design creates an inward-looking house with an external screen, which not only controls the sun but also views in and out of the house,” explains Han Loke Kwang, HYLA Architect’s Founder
Restoration of a Small Apartment for Tourist Use, Archiplan Studio 4

Restoration of a Small Apartment for Tourist Use / Archiplan Studio

The project involves the restoration of a small apartment for tourist use in the historical centre of Mantova. The apartment BROLETTOUNO belongs to a long design research path, which emerges in various interventions on built heritage.

More Articles Like This