facebook

Gentleman’s Quarters in London / Daniel Hopwood

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood

Gentleman’s Quarters is an apartment designed by Daniel Hopwood for a young bachelor. The apartment is located in Clapham Common, South London.

From the designer: We must be getting a reputation at Studio Hopwood for doing cool bachelor pads, as here is another one, but we are not complaining. Young men don’t come with much baggage and want a home that is completely tailored around them, a perfect client for us. Our’s here, Chris, was great to work with. His brief was clear, wanting a home that is undeniably masculine and suits his lifestyle. This central London apartment is designed for entertaining, being home alone, working out and even working at home. GQ magazine loves the project too and has featured it in their March 2017 issue as an ideal man pad.

Designer: Daniel Hopwood
Project: Gentleman’s Quarters
Location: Clapham Common, London, UK
Year 2017
Photography: Andrew Beasley

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 1

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 2

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 3

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 4

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 5

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 6

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 7

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 8

Gentleman’s Quarters by Daniel Hopwood 9

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Old Montreal Loft: spectacular project by ActDesign

Placed in one of the oldest areas of Montreal, known, unsurprisingly, as Old Montreal, this loft was designed by ActDesign in 2014. In London...

Luigi Rosselli Architects Turned a 1930s Bungalow into a Stylish Family Home

Turn an aged 1930s bungalow on a steep site into a stylish family home, tough enough for teenage children while stylish enough for entertaining; opening the house to the view; emphasis on open space, light & privacy.

MaisonA in Aix-en-Provence, France / Pietri Architectes

MaisonA is nestled on the side of the hill on the plot. The building is discreet, but its pure lines show great strength of character. The materials used are contemporary, but the whole fits in perfectly with the protected site.

Redesign of a Bourgeois Apartment in Downtown Budapest

The objective of the project was the complete renovation and redesign of a bourgeois apartment located in downtown Budapest. During the design process, a clear and fresh layout was planned from a maze-like, narrow and dark property with its aim to be used as a short- and also long term rental apartment.

Green Camp, Portland / Caleb Johnson Studio

The Green Camp features rectangular forms that seem to have been pushed and pulled out of the floor plan, flat roofs at varying heights, and numerous floor-to- ceiling windows. The stained green eastern white cedar has random-widths and the windows are recessed in the double stud wall construction.

Renovation of a Private Residence on a Wooded Site Near Iowa City, Iowa

This renovation of a private residence on a wooded, exurban site near Iowa City, Iowa draws upon the imbedded formal logic of the original structure to create a contemporary home for a family of four.