Grand Pavilion Home Addition / Windust Architects x Interiors

Grand Pavilion / Windust Architects x Interiors

Project: Grand Pavilion Home Addition
Architects: Windust Architecture x Interiors
Location: Hawthorn East, Victoria, Australia
Area: 35 sqm
Photo Credits: Tatjana Plitt
Text by Windust Architecture x Interiors

Grand Pavilion Home Addition seeks to answer the following questions:
What are our needs as individuals?
How do our relationships stand the test of time?
What to do, and where to go, as we age?
The client are a happily retired couple that want to remain living together, but they are also concerned about losing their independence and “freedoms”. They each want their own space. An analysis of their needs resulted in a long term development and occupational strategy for their property, resulting in the new home addition, Grand Pavilion.

Grand Pavilion / Windust Architects x Interiors

In short, the Grand Pavilion is Grand Pa’s “shed” in the rear yard, and will serve as his own space; a resort of privacy and independence, whilst Grand Ma has the “main” house. The two buildings create a series of intermediate spaces where the activities of coming together, sharing time with family and friends, and as a couple, can be fulfilled.

bedroom / Windust Architects x Interiors

home office / Windust Architects x Interiors

bathroom / Windust Architects x Interiors

Grand Pavilion / Windust Architects x Interiors

Grand Pavilion / Windust Architects x Interiors

Grand Pavilion / Windust Architects x Interiors

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Ned Shed – Ski & Bike Getaway in Colorado / Fuentesdesign Architects

The “Ned Shed” is a recently completed home designed and built by fuentesdesign architects outside of Boulder, Colorado. The 2000 square foot, 3-bedroom ski & bike getaway has epic views overlooking the Colorado Continental Divide

A Woodwork Enthusiast’s Home Designed into a Former Cement Factory

The Woodwork Enthusiast's Home is situated in an abandoned cement factory area, where the owner chose a three-storey building to create a residence. The main structures of the original building, including the cylindrical structure,