Harry’s Beach House, a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

Harry's Beach House , a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

Project: Harry’s Beach House
Architecture and Interior Design: Hoedemaker Pfeiffer
General Contractor: Sound Facilities Solutions
Structural Engineering: Malsam Tsang
Mechanical Consulting: Alteza LLC
Location: Seattle, Washington
Year 2019
Photo Credits: Kyler Martin
Text by Hoedemaker Pfeiffer

Located along Alki Beach in West Seattle, Harry’s Beach House is the cousin of Harry’s Fine Foods located on Capitol Hill and reflects the same spirit of welcome and home. The Beach House imagines a kind of surf and turf chic that is both nostalgic and fresh. Banquettes flanked by kerosene lamps invite guests to take off their shoes and pull their feet up while they appreciate food and drinks that are at once familiar and elevated. Chef/owner Julian Hagood extends a culinary welcome that makes everyone feel at home.

Harry's Beach House , a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

A collection of sea-themed oil paintings set the tone for the marine environment on the entry wall. Vintage furnishings and coolers invite memories of both corner store and grandma’s house. Hagood’s mother’s signature map wallpaper adorns both bathrooms. And a collection of basket lights clusters to create a warm center of the long community table at the heart of the restaurant.

Harry's Beach House , a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

Products:
Windows: Marvin
Masonry: The Brick Doctor
Steel Shelves at Bar: Boiler Room Custom
Dining Armchairs: City Home Portland
Basket Pendant: Selamat
Bar Tile: Granada Tile

Harry's Beach House , a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

Harry's Beach House, a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

Harry’s Beach House , Hoedemaker Pfeiffer

Harry's Beach House , Hoedemaker Pfeiffer

a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

a Surf and Turf Chic Restaurant in West Seattle

bar, Hoedemaker Pfeiffer

Must Read

blank

Garden Pavilion for Reading and Relaxation in Nature

This project transforms an unused 15’ x 50’ extension to a residential plot into a densely planted, private garden and reading pavilion. To provide privacy from the increasing noise of street traffic, the existing ground plane was excavated, creating a sunken path lined in black granite