Residential ArchitectureHousesHolley House / Oza Sabbeth Architects

Holley House / Oza Sabbeth Architects

Holley House / Oza Sabbeth Architects

Architects: Oza Sabbeth Architects
Project: Holley House
Location: Sag Harbor, New York, United States
Area: 3000 sqf
Photographer: Attic Fire Photography

The Holley house on Noyac road was inspired by Peter Sabbeth’s own house “fresh Pond.” Our client came to see the house and while she loved it, she loved even more how she could change it and make it hers. She purchased a waterfront parcel in Sag Harbor and we began the process of extracting exactly what she loved about my own house and combining it with all of the dreams she had stored away for her own retreat. Terrazzo floors mixed with burnt cedar Shou Sugi Ban siding, green roofs and second floor terraces, smooth concrete stucco and blond white oak details throughout.

Holley House / Oza Sabbeth Architects 1

Oza Sabbeth Architects moved the master bedroom down to the first floor, and created a separate guesthouse that became known as the raccoon lodge. Floor to ceiling Steel windows and doors throughout, minimal trim, and a bright palette created the ambiance we were looking for. In the end, the 3000 square foot home house only resembled my own in plan, and was inseparable from the individual who was our client. The whole office enjoyed the design process, as the details that made the house seemed to materialize from the energy of our collaboration.

Holley House / Oza Sabbeth Architects 2

Holley House / Oza Sabbeth Architects 3

Holley House / Oza Sabbeth Architects 4

Holley House / Oza Sabbeth Architects 5

Holley House / Oza Sabbeth Architects 6

Holley House / Oza Sabbeth Architects 7

Holley House / Oza Sabbeth Architects 8

Holley House / Oza Sabbeth Architects 9

Holley House / Oza Sabbeth Architects 10

Holley House / Oza Sabbeth Architects 11

Holley House / Oza Sabbeth Architects 12

Holley House / Oza Sabbeth Architects 13

Holley House / Oza Sabbeth Architects 14

Holley House / Oza Sabbeth Architects 15

Asian Inspired Refuge in Amagansett for a New York Art Curator

The Gansett Lane residence is located on a restrictive corner lot in Amagansett set among beautiful mature plantings near Atlantic beach. This renovation and addition has been constructed using green technology and passive solar design.

Port Moresby Small House by Studio Workshop

The Small House is a compact 2-bedroom dwelling situated at the top of a steep, west-facing block facing Port Moresby Harbour - overlooking a former cargo terminal and capturing views to the Coral Sea beyond.

18th Century Coach House is Creatively Renovated in the Irish Countryside

The refurbishment and transformation of an 18th century coach house and protected structure to accommodate an assisted living unit for an extremely disabled young adult and her carers on the ground floor.

Work-Friendly Office Spaces in Poznan / ZONA Architekci

Office spaces are often associated with unfriendliness and anonymity. Architects from the Metaforma Group have faced the challenge of designing a space that will not only foster concentration while working, but will also allow you to fully rest during breaks.

Fichman Penthouse by regionalArchitects

Fichman Penthouse project was realized in the King West neighborhood from Toronto for the film producer Niv Fichmande by the architect Drew Sinclair, Principal...

Related Articles