House Between the Pine Forest / Fran Silvestre Arquitectos

House Between the Pine Forest 1

” House Between the Pine Forest ” is a single-family residence designed by by Spanish studio Fran Silvestre Arquitectos. Twenty-one plateaus and seven volumes tell the story of this house.

The aim of the project is to give a new and even identity to a house belonging to the same family for several generations. The original house formed by the aggregation of different interventions at different times, with different construction systems. Each of the rooms in the house describes a moment in life of this family story. Thus it was essential to maintain the structure, spaces, uses, garden and memories, presenting them in a new way.

House Between the Pine Forest

The further layer built in the history of this place employs new volumes used for new parts of the program. In this way leisure areas are projected, containing always the scale of the building and are presented as a sort of aggregation of small parts, which draws courtyards and narrows areas, as the traditional Mediterranean architecture does.

House Between the Pine Forest 2

The interior respects the intermediate levels system producing a large spatial heterogeneity in rooms with a wide variety of sizes and heights. The supporting structure of the original house is housed inside the furniture that has the same gray shade as the trunks of some of the species that inhabit the garden. The house is woven both among the trees and among the good memories that live in this pine forest.

Architects: Fran Silvestre Arquitectos
Project: House Between the Pine Forest
Location: Paterna, Valencia, Spain
Area 722.32 sqm
Photography: Fernando Guerra | FG+SG

House Between the Pine Forest 4

House Between the Pine Forest 19

House Between the Pine Forest 3

House Between the Pine Forest 5

House Between the Pine Forest 6

House Between the Pine Forest 7

House Between the Pine Forest 7

House Between the Pine Forest 9

House Between the Pine Forest 10

House Between the Pine Forest 11

House Between the Pine Forest 14

House Between the Pine Forest 12House Between the Pine Forest 13

House Between the Pine Forest 12

House Between the Pine Forest 14

House Between the Pine Forest 15

House Between the Pine Forest 18

House Between the Pine Forest 19

House Between the Pine Forest 20

House Between the Pine Forest 21

House Between the Pine Forest 22

House Between the Pine Forest 23

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Sequence Apartment, Scenographies of Living for a Bachelor in Madrid

The aim is to enhance this condition, which has now become a desire, with the floor plan of the project being the result of a complete emptying of the Sequence Apartment that organises the domestic space in a unique atmosphere that is compatible with the spatial strategy of the walls of the initial state.

Charred Wood–Clad House in the Toronto Suburbs by Superkül

Located in the community of Oakville, this new home for a family of five nestles into its lot, inviting in the startling lushness of the neighbouring property through an amply fenestrated east elevation. The two-storey, five-bedroom house is efficiently designed to maximize opportunities for natural light, engaging site and landscape through the provision of a generous courtyard and two outdoor decks.

The Lookout at Broad Cove Marsh / Omar Gandhi Architect

The Lookout at Broad Cove Marsh is situated delicately along a narrow piece of land between a tree-lined country road and a dramatic ocean-side...

Martina House: Traditional Farmhouse Converted into a Contemporary Home

The house plan harmony is guaranteed by the subdivision of the space into three bands. The most convivial one, facing south, overlooks the fields getting lost in the panorama of the lake. A more technical intermediate band houses the kitchen, the courtesy service and the pantry.

Color and Light in a Dream Apartment from Budapest

Surely, the designers behind Margeza brand love colors and there is no better proof of this fact than the folowing images that present an...

Haus am Wald Residence in Stuttgart / Alexander Brenner Architects

The Haus am Wald is located at the end of a cul-de-sac road with an existing development predominantly from the 1960s, on the northern edge of Stuttgart-Schoenberg and directly adjoining to the forest.