Residential ArchitectureHousesHouse in Ses Costes, Spain / 05 AM Arquitectura

House in Ses Costes, Spain / 05 AM Arquitectura

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

Project: House in Ses Costes
Architects: 05 AM Arquitectura
Project Team: Júlia Esteve, Laura Rodrigo, Robert Comas, Ferran Fluvià (architects) /GMK – Miquel Llorens (structure) / Planas-Casadevall (technical architect) / SJ12 Enginyers – Albert Colomer (facilities)
Location: Begur – Residential area, Ses Costes, Spain
Area: 338 m2
Year: 2018
Photo Credits: Filippo Poli
Text by 05 AM Arquitectura

On a well-oriented plot to the south and with an access in the highest level, we had to create a single-family house. According to the strong inclination of the plot, the project embeds all its floors into the natural ground.

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

We placed the access point on the lower level of the plot, leading to the entrance of the house, the garage and the servant spaces. The first and second levels store respectively, the bedrooms and the living areas, letting the upper floor with a great spot for magnificent views to the seaside. We minimized the impact of the house from the exterior by hiding the two lower floors into the ground, using the stone from the excavation for the cladding of the exterior walls. This way, the main floor stands out as a horizontal cut on the ground, leaving the rest of the intervention integrated with the natural stone of the site.

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

The main floor façade is entirely glazed, protected by a wide eave all along its perimeter that creates an intermediate space between the interior and exterior of the “House in Ses Costes”. This covered terrace becomes wider when approaching the kitchen area, so that it might be used as an outdoor dining space. The long horizontal edge of the roof spins its direction to adapt itself better to the natural plot topography.

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

The spaces of the upper floor transmit a sensation of freedom, and the open space permits the vision of the horizon from any corner of the house.

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

stairs / 05 AM Arquitectura

interiors / 05 AM Arquitectura

bathroom / 05 AM Arquitectura

spiral staircase / 05 AM Arquitectura

outdoor / 05 AM Arquitectura

pool / 05 AM Arquitectura

House in Ses Costes / 05 AM Arquitectura

A Mid-Century Austin Office Building Transformed to Foster Interdisciplinary Collaboration

Located on North Lamar Boulevard just north of downtown Austin, Clayton Korte’s office embodies the firm’s commitment to interdisciplinary collaboration and to fostering discourse in the design community.

Queechy House by Cumulus Studio

The Queechy house expands to provided an intimate connection to the landscape. Through this combination of exploiting view opportunities whilst minimising the visual impact of the building, Queechy House takes advantage of the agricultural landscape without disrupting it.

Vilnius Old Town Apartment with a Mix of Modern, Vintage and Industrial Style

The task - to create a small apartment in the Vilnius Old Town. Interior design of this flat was dictated by renovated building. Historically, this building was built as a residential building in the heart of the Old Town in 1904, which was later transferred the owner of the Jesuit Order.

Indoor Vs Outdoor Cats: Which Is Best For You?

There are numerous benefits and risks to both indoor and outdoor cats. Indoor cats are safe from hazards like cars and bigger animals, but, they can get frustrated and stressed from being indoors

East End House, Long Island by Andrew Franz Architect

Perched on a bluff overlooking the water, this house on Long Island’s East End is a serene year-round retreat. Living spaces open outward toward the landscape, catching cool breezes and lapping waves in summer,

Related Articles