House in Studen by D’Arcy Jones Architects

House in Studen by D’Arcy Jones Architects

Project: House in Studen
Design Architect: D’Arcy Jones Architects
Builder + Local Architect: Andre Schmid / Schmid Partner Architekten
Location: Studen, Switzerland
Year: 2019
Area: 1800 SF
Photo Credits: Sama Jim Canzian
Text by D’Arcy Jones Architects

This raw and weighty house is located in a small rural village south of Zurich, backing onto a narrow river. The house’s blunt form was designed to shed snow and let in lots of natural light. The house is finished with blackened zinc, exposed fair-faced concrete and untreated larch wood. The walls and roof were completely prefabricated, erected in one week. The larch cross-laminated timber panels will be mostly exposed at the interior, creating a warm and familiar interior.

House in Studen by D’Arcy Jones Architects

House in Studen by D’Arcy Jones Architects

living, fireplace, kitchen, D’Arcy Jones Architects

large living area, D’Arcy Jones Architects

kitchen, D’Arcy Jones Architects

House in Studen by D’Arcy Jones Architects

House in Studen by D’Arcy Jones Architects

House in Studen by D’Arcy Jones Architects

bedroom, D’Arcy Jones Architects

House in Studen by D’Arcy Jones Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Dotted Lamp tell us the story of light, colours and reflection

Eindhoven-based designer Dennis Parren created Dotted lamp inspired by the colourful jellyfish. The designer’s presentation: For the Biennale Internationale Design Saint-Etienne 2015 we created several light...
Sun Rain Room Two-Storey Extension of a Georgian Townhouse in London 1

Sun Rain Room: Two-Storey Extension of a Georgian Townhouse

The Sun Rain Room is a two-storey extension and restoration of a Grade-II Listed Georgian townhouse. The extension reframes the rear of the building by amplifying the characteristics found within its fabric. Designed and constructed by Tonkin Liu in collaboration with local craftspeople
Pine House, Alterations and Additions by Bryant Alsop Architects

Pine House, Alterations and Additions by Bryant Alsop Architects

Presented with an Edwardian house wrapped in a stoic 1990s renovation, the conversation quickly turned to what to keep, re-use or remove. The natural response was to demolish and start again, but with strong bones
Stool & Boxes Collection by Natalia Geci

Stool & Boxes Collection by Natalia Geci

Stool & boxes collection is the ultimate furniture project created by Argentinean designer Natalia Geci. The wooden base comes in ash, oak or cherry. A groove carved on the top allow objects to be stacked onto it.

The Promenade – Redevelopment of the East Side Paprocany Lake Shore

RS + Architekci studio have designed a modern and attractive recreation area at Lake Paprocany in Tychy, Poland. " The promenade " is a favorite...

More Articles Like This