Residential ArchitectureHousesHouse Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

Project: House Rebuilt / CV House
Architects: Laura Ghiurtz Architecture & Design
Location: Cluj-Napoca, România
Year 2021
Photo Credits: Viewcatchers

Located in Cluj-Napoca, România, in a neighborhood near the city center, this house was rebuilt to accommodate the needs and taste of a young couple.

living room, Laura Ghiurtz Architecture & Design

The house rebuilt project follows the slope of the land, which makes the access in the house to be on the ground floor (where the master bedroom, bathroom and the dressing room are located), then descending to the basement where the modern & colorful open space kitchen, dining room and living room are revealed.
Through the living room area one can access the back garden where the swimming pool and barbecue area are located.

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

The main challenge was organizing the areas of the house so that every main space gets enough natural light.

dining room, Laura Ghiurtz Architecture & Design

As you enter the house, you get a peek at the mansard loft, which will be designed for the future children, including also a play area.

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

The 25sqm dressing acts like a privacy buffer between the entry hall and the master bedroom. Since the house is exposed to natural light only on one side, a mirror wall with cabinets was incorporated to bring more light into the space, as well as smokey glass hinged doors to the 3 main wardrobes.

bedroom, Laura Ghiurtz Architecture & Design

The cabinets have a natural wood finish inside, LED lights and smokey glass fronts, designed to suit the client’s luxurious taste.
The master bedroom is well lit, which is why we could go for a dark colour and wallpaper on the wall and ceiling.

bedroom, Laura Ghiurtz Architecture & Design

A “secret” make-up and mirror cabinet was conceiled in the make-up table.

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

Downstairs, the modern kitchen, dining and living room are located.
To balance the dark greys, we choose some colorful soft seating: the blue velvet couch and the blush pink dining chairs.

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

Not having much space for a larger kitchen with more counter space we decided to conceal all small appliances in a cabinet next to the oven and coffee machine. The glass front of the cabinet slides, the shelf with the appliances can be pulled forward and locked into position.

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

bathroom, Laura Ghiurtz Architecture & Design

shower, Laura Ghiurtz Architecture & Design

House Rebuilt to Suit the Needs and Taste of a Young Couple

Subscribe to our newsletter

Riverfront Loft, Minneapolis by Snow Kreilich Architects

Riverfront Loft comprises a 5,100 SF condominium renovation connecting two existing units on different levels with a new interior stair.

House in Sta Joana – Repeated Form Creates Singular House

In a street marked by a vast set of housings for the working class, the sense of repetition and systematization of the construction process is a strong characteristic of this street.

Tiny Holiday Home Designed from the Inside-Out

In the middle of nature at the Vinkeveense plassen, i29 interior architects and Chris Collaris designed a tiny holiday home. With a footprint of only 55 m2 this house still has a luxurious feel of space, and all around panoramas to the surrounding nature.

Murillo Housing by Santiago Fernandez and Candida Tabet

Murillo Housing 1665 is a thoughtful result of an ongoing collaboration between Uruguayan architect, Santiago Fernandez, and Brazilian architect, Candida Tabet.

Modern and Minimalist House on the Island of Paros, Greece

Located on the island of Paros, Greece, Kamari House is a new summer residence with a modern and minimalist architecture. The house was designed by...

Recommended Stories