Residential ArchitectureHousesSwanbourne Residence by Humphrey Homes

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

Project: Swanbourne Residence
Architects: Humphrey Homes
Builder: Humphrey Homes
Location: Swanbourne, Perth, Western Australia
Area: 306 sqm
Photo Credits: Peter Ellery Photography

This sophisticated urban beach house delivers an effortless drama under high 6m ceilings and a new found delight to its Swanbourne surroundings.

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

The elevated 3 bedroom, 2 bathroom residence allows lashings of northern light to penetrate the entire home through full height double storey windows including the central 6m high void for a warm and inviting feel.

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

While it is a downsizer for a local couple – and the majority of the everyday living will be enjoyed on the lower floor – it offers strong connectivity to the upper floor. This is achieved largely with the upper walkway that peers into the lofty void to the area below. The use of a steel balustrade adds a quiet confidence and strength to this space and allows residents and guests to visually connect over an open height of 6m.

kitchen, Humphrey Homes

On the lower floor, the Swanbourne Residence includes a master retreat with private rear courtyard, study nook under the stairs and free form kitchen, living and dining areas which link to the outdoor living zone where a water feature provides added tranquillity.

dining room, Humphrey Homes

The contemporary minimalist feel has a pared back aesthetic reminiscent of beachside living but is equally modern as well.

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

The predominantly white palette includes textured timber look cladding, feature barn doors, steel elements with charcoal finishes and pops of colour with timber grain detail and sage tiles.

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

Designed by Humphrey Homes, in-house Architect Helen Marchesani said this is a home that doesn’t take itself too seriously.
“It is a dynamic and sophisticated home perfectly suited to the 10m lot, the Swanbourne location and the personality of the owners,” Helen said.

living room, Humphrey Homes

Owner/Director Dean Humphrey said this is the fourth project that Humphrey Homes has built for this family.
“Many of our clients become friends and working together is energetic and fun. We’re excited to bring this family’s latest vision to life,” Dean said.

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

bedroom, Humphrey Homes

home office, Humphrey Homes

bathroom, Humphrey Homes

Swanbourne Residence by Humphrey Homes

Subscribe to our newsletter

Biophilic Design in the Workplace: Your Guide to Getting Started

Biophilic design or biophilic interiors is a design trend that incorporates natural elements using biophilic architecture and design techniques to improve the workplace environment, employee well-being, and productivity. This article will help you learn how to bring nature into the office.

Duplex Constanta – Outstanding Design with Strong Colors

Designer: Hamid Nicola Katrib Project: Duplex Constanta Location: Constanta, Romania Photography: Bogdan Ivan Courtesy of Hamid Nicola Katrib When we think about the sea, we can nearly feel the...

Bar House in New York / Audrey Matlock Architect

The Bar House site is 13 acres of gently sloping land abutting a 500 acre protected forest preserve. Access to sunlight and views informed our strategy to locate the structure at the site’s highest elevation. Two linear volumes are stacked in perpendicular fashion.

Gorgeous “Good Life” Private House by Bogdanova Bureau

Forest and city, nature and technology - they became the basics that architects of Bogdanova Bureau had taken to create a “Good Life” private house project. Natural wood in contrast to the cold marble slab are the main materials used in the interior.

Casa Laia by CAVAA Arquitectes

The project was born from the idea to link the different spaces of the house by means of a unifying element. This concept was materialized employing a suspended ceiling that communicated both ends of the apartment and overlaid the existing elements and the new intervention.

Recommended Stories