Island Refuge on Atlantic Coast / WOJR: Organization for Architecture

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture

Architects: WOJR: Organization for Architecture
Project: Island Refuge
Location: Massachusetts, United States
Year 2018
Photography: Courtesy of WOJR

Dwelling is a long house on Atlantic coast for the families of three siblings. The site has a rich history; it was once home to the Narragansett people, which is evidenced by archeological findings indicating the Narragansetts settled on the site.

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 1

The Island refuge is lifted off of the ground. The lower level of the house is horizontally-expansive and allows for there to be a continuity from inside to outside connecting the interior space to the views of the site and beyond to the water. The upper level of the house consists of a series of sleeping compartments that are organized in enfilade, allowing one to view the water from the far end of the house.

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 2

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 3

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 4

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 5

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 6

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 7

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 8

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 9

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 10

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 11

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 12

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 13

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 14

Island Refuge on Atlantic Coast, WOJR: Organization for Architecture 15

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Mixed-Use Development by Megowan Architectural

Located in the inner suburb of Brighton East, 11 km south-east from Melbourne’s central business district, the H.I.V.E. (Hybridized Interlocking Vertical Environments) x Five is sited behind an existing façade on a tight 220m2 site with constraints on the north and south of boundary wall construction.

Chalet Potton on the Shores of Lake Memphremagog, Canada

The Chalet Potton consists of the blending of four cubic areas around a central space through which the site can be crossed from the arrival level to the lowest level leading to the lake. The cedar and spruce wood coverings distinguish each of the areas from the composition.

Gertrudos Apartment in Kaunas Old Town / AKTA Interiors

We divided this apartment located in Kaunas Old Town into two separate zones: a living space and a lounge area. Living room and bedrooms are separated by a black-coloured volume: a hallway and a kitchen set.

AND.G Concept Store by DAS Lab, Homogeneity in Diversity & Emotional Symbiosis

Substances are “symbolized,” interpreted, and screened by individuals, that reflects their feedback on practices in the world. Everyone is a part of the collective society and connects with the world, holding on his or her views.

Those Architects Have Transformed a Small Semi Detached Sydney House into a Light-Filled Home

Those Architects have transformed a small, inter-war semi detached Sydney house into a light-filled home for a young family. The new addition to Maroubra House...

The Mini Treehouse is an Example of How Small Residential Spaces Can be Used Efficiently

Designed to connect with its unique urban-forested surroundings, the Mini Treehouse offers a bespoke split-level design strategy with a touch of arboreal whimsy. Originally featuring a typical residential layout with a separate bedroom, living, dining and kitchen spaces arranged on a single level