Junction Craft Brewery / PLANT Architect

Junction Craft Brewery, PLANT Architect

Project: Junction Craft Brewery
Architects: PLANT Architect
Team: Lisa Rapoport, Cleo Buster, Lisa Dietrich, Lauren Barhydt
Location: Toronto, Ontario, Canada
Contractor: Arguson Projects Inc.
Structural: Engineering Link
Photographer: Steven Evans

A new micro brewery office in Toronto’s historical art deco “destructor” building – part of the R.C. Harris legacy of infrastructure buildings. This new renovation takes care to preserve the original interior brick and openings, as well as the palimpsest of additions that came after. The project puts the industrial processes, from brewing to packaging, squarely in the foreground within the large space, which is fronted with a bar, event, and retail space. Raw industrial materials with art deco elements like skyscraper bottle chandeliers and quintessential tall deco windows dominate the interior. The upper mezzanine houses the head offices and fermentation tanks.

Junction Craft Brewery is the recipient of the 2018 Paul Oberman Award for Adaptive Reuse from the Architectural Conservancy of Ontario.

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 1
Retail Area and Taproom

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 2
The Taproom

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 3

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 4
The beer service counter with production behind

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 7

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 5
The shared public washrooms

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 6

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 8
The beer production area

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 9
Packaging and shipping

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 11

Junction Craft Brewery, PLANT Architect 10

Must Read

Central Austin House Remodeled in the Spirit of the Original Mid-Century House 1

Central Austin House Remodeled in the Spirit of the Original Mid-Century...

A balance of natural light, simple materials, and flows, are integrated with controlled views and atmospheric variation. This Central Austin house was remodeled in the spirit of the original Mid-Century Modern house, with an open plan, honest natural materials, and a direct connection to nature.