Residential ArchitectureLoftsLafayette Loft in New York / Lang Architecture

Lafayette Loft in New York / Lang Architecture

Lafayette Loft

The Lafayette Loft project is a 4,000 SF full floor loft with 4 solar exposures. All existing walls were removed, making way for a new 4 bedroom layout. New systems were installed, existing steel structure was stripped and exposed, existing factory strip maple was refinished, and masonry vaults were plastered smooth and highlighted as defining elements throughout the loft.

The open loft space is set apart from core elements, such as the bedrooms, bathrooms, closets and utility rooms. The kitchen is designed to be both part of the open loft and distinct as a room, set into the core spaces. Large steel and glass pocket doors allow the kitchen to be opened up to the loft or closed as a separate space. Blackened steel detailing at door frames and large custom doors connect the industrial history of the loft with a refined and modern sensibility for current domestic use.

Architects: Lang Architecture / Drew Lang-Principal
Designer: Montse Alder
Project: Lafayette Loft
Location: New York City, US
Photography: Ty Cole

Lafayette Loft

Lafayette Loft 2

Lafayette Loft 4

Lafayette Loft 5

Lafayette Loft 6

Lafayette Loft 6

Lafayette Loft 7

Lafayette Loft 8

Thank you for reading this article!

Wilderness House is a Elevated Platform with Large Areas of Glass

Located on a secluded bush block of marri, jarrah and banksia the client’s brief for this house was to provide views of the sunrise and enable them to see down to the native vegetation below.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

The project is a show flat of a property development located near the south bank of Qiantang River in Hangzhou, China. Taking life as the core and city as the theme, GFD created a modern, elegant and intimate living space, a home that integrates with the city.

Brick & Gable House / Breathe Architecture

Brick & Gable House is designed for a family of four. We were initially engaged to build a larger house for them, but after spending time living overseas, they returned realising that they could live in a smaller footprint.

Related Articles