Residential ArchitectureLoftsRenovation of Compact Chelsea Family Loft

Renovation of Compact Chelsea Family Loft

Renovation of Compact Chelsea Family Loft

Project: Chelsea Family Loft
Architects: Andrew Franz Architect
Location: Chelsea, New York, United States
Size: 1,300 SF
Completion: 2020
Photographer: Albert Vecerka/Esto

Created for a family of four, Chelsea Loft imagines a corner unit drenched with sunlight to bring brightness and views deep into the spaces. Efficient, comfortable and open, the 1,300-square-foot home offers a model for family living today. Private and shared areas are separated by a custom wall of cabinetry and casework, fitted with glass transoms that draw natural light into every room. Doors of acid-etched glass offer quiet separation, too, while maintaining openness and continuity.

Marked by natural materials and minimal details, the apartment is made with close to 100% reclaimed wood, everything from the flooring and kitchen ash cabinetry to the bathroom ceiling and a built-in sofa and storage unit created for the entry area. entrance, and bathroom wood ceilings.

Renovation of Compact Chelsea Family Loft

dining area, kitchen, Andrew Franz Architect

Renovation of Compact Chelsea Family Loft

kids place, Andrew Franz Architect

kids room, Andrew Franz Architect

bathroom, bedroom, Andrew Franz Architect

Renovation of Compact Chelsea Family Loft

Westbay Passive House by BattersbyHowat Architects

An innovative fusion of beauty and efficiency, Westbay Passive House in West Vancouver sets a new precedent for net zero energy buildings across the globe.

Cobble Hill Row House and Carriage House / CWB Architects

This rowhouse was one of two commissions on a single zoning parcel encompassing the end of a block between Strong Place and Henry Street in the Cobble Hill Historic District.

Villa Benthuizen by Arjen Reas Architecten

Within this oasis, we wanted to develop a home that both focuses on the connection between daily life and the green garden around the villa, as the value of this location with respect to the surrounded residents.

Related Articles