Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (8)

A Touch of Chanel is a industrial apartment completed by Daniele Claudio Taddei Architect in Zurich, Switzerland.

Description by Daniele Claudio Taddei: This one of the first lofts in the city dating back to the 80’s… it needed to be brought into this century. To keep the open feel of the large space the bathroom was replaced in the form of a glass box, which also housed a new laundry and the guest toilet.

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (7)

The floor openings have been covered with glass, to let the light through. The stairs were replaced and the existing wood floor was treated with colored pigments.

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (5)

The kitchen extended with a stainless steel countertop. The fresh modern and elegant look was achieved by the very puristic, cool and clean play with the colors white, beige, gray and brown.

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (6)

Tension has been created with the contrast of divergent materials, like glass, concrete and cashmere. Color accents were achieved by a few simple elements of furniture.

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (1)

The black frames around the glazing has been jokingly referred as “a touch of Chanel” in reference to the classic Chanel suits.” Photographs: Bruno Hidsdh

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (9)

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (10)

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (11)

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (3)

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (2)

Industrial Apartment in Zurich by Daniele Claudio Taddei Architect (12)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Appboy Office – Sunny, Airy and Fun Workspace by Homepolish

Homepolish has designed the new Appboy office, a marketing company located in New York City, US. This carte blanche was totally transformed into a...

Greenwich Village Townhouse / Ryall Sheridan Architects

The program for this 1840’s Greenwich Village townhouse redefined it as a spatially interconnected contemporary residence for a young family.

Brutalist-Style House in Northern Taiwan / Yuan Architects

Built on a hillside, this Brutalist-style house intentionally elevates the living space to provide privacy while offering a comfortable outdoor activity space for families. An undulating wall running through the building defines the exterior and interior, separating the public space from the private.

Viewing Platform Ötzi Peak 3251m: Reaching the Peak

Where a raindrop begins its long journey into the sea, new perspectives appear: at the new observation deck on the Schnals Valley Glacier, and your mind is refreshed with the wide open views.