PhotographerItay Benit PhotographyLagoon Apartment by Shir Shtaigman

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

Project: Lagoon Apartment
Interior Designer: Shir Shtaigman
Area:150 sqm apartment + 30 sqm balcony
Location: Netanya, Israel
Photo credits: Itay Benit
Text by Shir Shtaigman

The brief was to create a clean and spacious apartment as possible and use a stunning direct sea view. The central element in the Lagoon apartment is a dark blue cube – one side turns the kitchen, while the other side points to the corridor and the rooms. The study room opens up to the living room, separated by a two-way custom designed library. The library combines functional carpentry units that serve both the living room and the study. The bedrooms are covered in a solid wood parquet. The master unit contains a long chest, emphasizing the length of the room and contains a lot of storage. Carpentry was designed to maximize the unconventional structure of the room.

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

living area, Shir Shtaigman

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

bedroom, Shir Shtaigman

bedroom, Shir Shtaigman

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

Lagoon Apartment by Shir Shtaigman

balcony, Shir Shtaigman

Northwest Harbor by Bates Masi Architects

Architects: Bates Masi Architects Project: Northwest Harbor Location: East Hampton, New York, United States Structural Engineer: Steven L. Maresca Area 1895.0 ft2 / 176sqm Photography: Bates Masi Architects Northwest Harbor...

Split-Level House Featuring an Elegant Composition: Petaluma Residence

Petaluma House, a split-level, open plan contemporary dwelling is located in a rural subdivision near Whitby. Surrounded by very traditional custom homes, this split-level house stands out with its’ clean lines, prominent roof lines and an elegant composition.

Sherwood Hill House / Maguire + Devine Architects

Designed for a young couple escaping from the hustle and bustle of life in Melbourne, this modest house frames views of the surrounding forested hills. Living spaces open onto a sheltered terrace that catches the northern sun throughout the day.

Victorian Townhouse in London Completely Renovated by LLI Design

LLI Design have recently completed a total refurbishment of a 3 storey Victorian townhouse on a leafy residential road in Highgate, a desirable residential area of North London.

Mallorca House – A Cozy and Very Warm Home / The Room Studio

The night area is oriented on the opposite wing of the Mallorca house, where the atmosphere is quieter. Each room was created and designed in accordance with the owners’ premises and equipped with comfortable and ergonomic elements.

Related Articles