Landform House / A61 Architect Bureau

Landform House / A61 Architect Bureau

A61 Architect Bureau has designed Landform House in Tyumen Oblast, Russia.

From the architect: Due to the fact that the residential building was intended as dialogue between architecture and a landscape, the last one has been chosen as a designing starting point.

Landform House / A61 Architect Bureau 1

A main facade hides the whole capacity and scope of the object as its main part is subterranean. When getting near the entrance of the house, it loses its scale; a sense of a small dynamic volume appears. But there is a real space sense inside: two storey hall, numerous translucent apertures are creating an overall impression of the structure of the house. The internal space evolves along two stretched volumes, highlighting the different private facilities of habitants.

Landform House / A61 Architect Bureau 2

The house opens onto the garden area and represents a well thought-out space-spatial structure, creating a comfortable and qualitative accommodation for an extended family. A typical forest environment and closeness to nature had suggested a facade decision – the house is “wrapped” up with a wooden bar that matches the environment. The roof made of high-test metal, in a combination with the warm wooden facade, complements a whole image, making it more dynamic. Panoramic roof windows, “flowing” in the walls of the house, create a maximum light and visually cut up the extended and monolithic plane roof surface, making composition accents.

Landform House / A61 Architect Bureau 3

The main interior space design goals were to emphasize the cascading air space inside the house, invented by the architects, try not to overburden the interior with elements and materials, accentuate close connection with nature, unifying them to the minimalism aesthetics.

Landform House / A61 Architect Bureau 4

Therefore, eco-friendly and highly aesthetic materials have been chosen for the interior spaces, such as wood, granite with a natural texture, metal, and glass. Because of the complex internal organization of public spaces, the concept of intersectional lighting with multiple scenarios has been developed.

Landform House / A61 Architect Bureau 5

Among the important accents of the house interiors are a minimalistic heating corner of a fireplace area and an open hi-tech “Ernestomeda” kitchen, made of natural materials, which has been combined with a dining-room.

Architects: A61 Architect Bureau
Project: Landform House
Location: Tyumen Oblast, Russia
Area: 544.0 m2
Photography: Ilya Kruchinin

Landform House / A61 Architect Bureau 6

Landform House / A61 Architect Bureau 7

Landform House / A61 Architect Bureau 8

Landform House / A61 Architect Bureau 9

Landform House / A61 Architect Bureau 10

Landform House / A61 Architect Bureau 11

Landform House / A61 Architect Bureau 13

Landform House / A61 Architect Bureau 14

Landform House / A61 Architect Bureau 15

Landform House / A61 Architect Bureau 16

Landform House / A61 Architect Bureau 16

Landform House / A61 Architect Bureau 17

Landform House / A61 Architect Bureau 18

Landform House / A61 Architect Bureau 18

Landform House / A61 Architect Bureau 18

Landform House / A61 Architect Bureau 19

Landform House / A61 Architect Bureau 20

Landform House / A61 Architect Bureau 21

Landform House / A61 Architect Bureau 22

Landform House / A61 Architect Bureau 23

Landform House / A61 Architect Bureau 25

Landform House / A61 Architect Bureau 26

Landform House / A61 Architect Bureau 26

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Chicago house

Wicker Park House, Chicago / dSPACE Studio

This 1890s home, located in Chicago’s Wicker Park landmark district, was a rental three-flat for decades and had fallen into disrepair. The new owners wanted to revitalize the structure in a way that respects its history while appealing to their strong modern aesthetic.
Snow White in Tiffany , Sim-Plex Design Studio

Snow White in Tiffany / Sim-Plex Design Studio

Sim-Plex is missioned to renovate a 482 sq.ft new home for Labyrinth and Simon. By using snow white storage cabinetry and Tiffany's featured wall to create a living space that is suitable for child's growth but not losing any romance.
Lakeview Residence, A Parallel Architecture 12

Lakeview Residence / A Parallel Architecture

Situated at the apex of a natural sphere created by a convex cliff-lined bend in Lake Austin, the house welcomes one from the realm of suburban banality through a focused entry procession and into another world- one of verdant woods, rocky promontories, and meandering waterways.
Contemporary Mountain Home in Wyoming Offering Comfort and Seclusion 12

Contemporary Mountain Home in Wyoming Offering Comfort and Seclusion

The exterior of this contemporary mountain home is clad in cedar siding, which dissolves into screens to create pattern and depth at the building entry points. Bonderized steel panels are used to articulate additions and subtractions to the building form.

Fantasy Air Balloon Inspired in the World of Adventure

Circu was built under a dream. The dream is to allow children to dream their own dreams and to really give them space to...

More Articles Like This