Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office

Designer: Brewin Design Office
Project: Le Nouvel Ardmore apartment
Location: Singapore
Photography: Jovian Lim

This vacation home situated in Jean Nouvel’s Le Nouvel Ardmore condominium was designed with the goal to immerse the owner in a holiday mood. Harnessing the unblocked view of the skyscape, blue marble floors create a seamless transition between the interiors and the expansive sky to give a sublime feeling of lightness upon entering the living room. A serene palette influenced by coastal nature continues this theme of lightness in the ensemble of loose furniture pieces and antiques that have been sourced to enhance the design concept of this home.

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 1

The bedrooms and family room are wrapped in an assortment of timbers, as well as marble inserts applied to side tables and wardrobe panels that lend the spaces a touch of luxe. This feeling is writ large in the bathrooms, which are entirely clad in stone – darker Ocean Black Travertine in one bathroom and expansive Brazilian Crystal Blue Quartzite marble in the master bedroom bathroom.

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 2

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 3

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 4

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 5

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 6

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 7

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 8

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 9

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 10

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 11

Le Nouvel Ardmore Apartment in Singapore by Brewin Design Office 12

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Parisian Apartment with a Gorgeous Interior Design Customized with Walnut and Glass

Glass & Walnut is an attractive two-storey Parisian apartment designed by studio CUT Architectures. Description by CUT Architectures: The apartment spreads over two floors, with...

Zinc Residence, a Lakeview Home with a Strong Connection to the Outdoors

Zinc House was designed for a couple and their three children. They wanted a Lakeview home with a strong connection to the outdoors that preserved privacy in their dense urban neighborhood.

Two Faced House by Butler Armsden Architects

Two Faced House is a renovation project completed by Butler Armsden Architects in San Francisco. Project description: Friends and family encouraged our clients to trade...

ONYX Sofa Presented at Milan Design Week 2014

ONYX sofa is 3 meters long and it was made from carbon and Volvic volcanic lava stone by Pierre Gimbergues for Peugeot Design Lab. Volvic is a small locality in the department of Puy-de-Dome, France, known for its mineral waters.

Iron Maiden House by CplusC Architectural Workshop

Iron Maiden House was designed for a family of five who wanted a home which celebrated the Sydney climate after returning from many years living in Hong Kong. The design delivers generous living and entertaining areas which flow to outdoor areas at ground level, while an elevated external corridor connects the children’s bedrooms which have outlook onto green spaces and the swimming pool.

North End Loft: Combination of Three Residential Units into a Single Two-Story Loft

Located within a converted 1840's mercantile wharf building, the North End Loft project involved the combination of three existing residential units into a single two-story residential loft for a high tech/low tech couple interested in celebrating modern living in an authentic Boston setting.