A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

Project: From the Roof Down – Former Storage Room Converted
Interior Design: Egue y Seta
Team: Daniel Pérez, Felipe Araujo, Mario Vila, Eva González, Mireia Lucas, Marta Elizagaray, Diana García and Sarah Salas
Location: Madrid, El Escorial, Spain
Area: 97m2
Photo Credits: VICUGO
Text by Egue y Seta

All right, all right! Maybe not exactly from the roof, but we did start the design of this home right beneath it at the top floor. It wasn´t out of a whim, however. Here, at this level, the client wanted to concentrate all comfort features and special amenities of their new home within a generously sized – double height, mixed use area to be devoted to entertainment, relaxation, play, reading, painting, music, guitar playing and guests hosting. Let’s climb the stairs and take a look in to this redefined super-attic: a former storage room turned into family-hub. The new heart and centre of the home relocated at new (greater) heights!

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

stairs, Egue y Seta

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

attic apartment by Egue y Seta

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

bedroom by Egue y Seta

bathroom by Egue y Seta

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Lakeside Chalet, Québec / Atelier Schwimmer

Two brothers have embraced outdoor activities as part of their fast-paced city life. A new building on the banks of Lake Brome, will act as a symbol of and a tool for the fulfillment of this commitment - a building in which to share time with friends.

Portuguese Minimalist House Built on the Ruins of an Old Building

The "House of Messines", is based on an existing building, already in ruins, but with a fantastic orientation East-West, and with a rhythm of openings for light source already very inviting.

Rones Cabin with a View of the Fjord / Sanden+Hodnekvam Architects

The Rones cabin has a compact footprint which adapts to the landscape and preserves the site and its vegetation. The main floor is a concrete construction with three different levels adapting to the terrain.