L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

- Advertisement -

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

Project: L-Shaped Apartment
Interior Design: Fu Design
Location: Taipei, Taiwan
Area: 55 sqm
Year: 2019
Photos: Courtesy of Fu design

This is an old house with historical traces, located on the busy street of Taipei Main Station. After going through the long stairway and opening the door, you will firstly find that a partition wall divides the original elongated space into two sections. The daylighting of whole room comes from the balcony at the end of the space. Compared with the sultry and gloomy living room, the warm atmosphere created here is completely different from the inside.

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

The owners of L-Shaped Apartment are a young couple engaging in finance. The hostess usually cooks at ordinary times and the host likes to invite some friends on holidays for parties to play board games or electronic toys. The original space was divided into 2 by the partition wall, resulting in seriously inadequate depth of the living room. The beneficial spaces have all become corridors instead of being used properly. In the discussion on plan layout at the early stage, we have tried to explore the possibility to own such a space “which is divided into two sections” and whether it could work with the owners’ living habits. After many discussions, we decided to “abandon”, “add” and “restore”.

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

We removed a guest room and regarded the activities in the living room as the energy to reduce the partition wall of the master bedroom and the recessed hole, so as to restore the sense of integrated space, which added a dressing room to the master bedroom and reduced interference of the door entrance to the living room. Finally, the dining room was moved to the rear and merged into 1 with the kitchen, to complete the L-shaped line.

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

home office / Fu Design

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

kitchen / Fu Design

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

bedroom / Fu Design

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

bathroom / Fu Design

L-Shaped Apartment in Taipei / Fu Design

plan

- Advertisement -

Mini I Sphinx Sofa – Design and Math / Ahylo Studio

Mini I Sphinx is a particular "sofa". I have used quotes because the design made by Ahylo Studio falls into the geometry of an architectural piece and very little into the geometry of a simple sofa.

Innovative Workspace for Department G, ŠKODA AUTO Mladá Boleslav

The INNO-SPACE U20 project was conceived by ŠKODA AUTO‘s Quality Management department, a strong representative of the traditional company culture. While keeping quality as the basic requirement, the workspace is creatively transformed using design and technology.

PayPal Headquarters Renovation / HGA and SWA Group

PayPal is a global fintech company committed to democratizing financial services and empowering people and businesses to join and thrive in the global economy.

Mercer Modern Mid-Century Home / Wittman Estes

Mercer Modern is a midcentury home located on a hillside on a 15,539 SF lot in Mercer Island, WA overlooking Lake Washington. The original house had great bones but was disconnected from the outdoors.

Orchard House Perfectly Combines Warmth of Wood with Brightness of White

The Orchard house is located in the village of Alboraya, in the border area between the urban grid and a great extension of a vegetable and tiger nut garden. It is a house between medians located on the corner of a residential block and therefore enjoys the convenience of urban housing and at the same time, it has its broad views over the orchard that fades into the horizon.

Two Story Apartment With Clever Design Solutions / Sao Paulo

AP 1211 is a two story apartment designed by Brazilian architect Alan Chu. Located in São Paulo, Brazil, the apartment has an area of only...

Weston Retreat by Marcus Gleysteen Architects

On a country road in Weston, Massachusetts, S+H Construction performed extensive renovations and additions to this large single family home. Weston retreat was designed by...

Reconstruction of Family House Originally Built in 70’s in Porto, Portugal

The Bonfim house is a reconstruction of a pre existing home in Porto, north of Portugal, dated from the late 70s. It is intended for a young family living in the city. This family wanted a functional home with large, cleared areas with 4 floors and about 450 sqm.

Townhouse Development on a Tight Site in Melbourne

Typical townhouse developments often have poorly planned layouts, uncoordinated and unnecessarily complex building forms, and eclectic material palettes.

The Adaptation and Extension of a 1960 Vintage Office Building

A 1960 vintage 5-story office building, situated adjacent to the Wheaton Metrorail station, is adapted and extended to create a new 12-story, 194-unit apartment...

Roofless House / Craig Steely Architecture

Unlike it’s neighbors, Roofless House is not fenced off at it’s street perimeter. A meadow of native grasses flow from the sidewalk with existing oaks, redwoods and newly planted birch trees flowing inside and outside of the curving wooden wall.