Residential ArchitectureApartmentsTaipei Open Flat - Wood, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle

Taipei Open Flat – Wood, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle

Project: Open Flat
Interior Design: KC Design Studio
Project Team: Chun-ta, Tsao, Kuan-huan, Liu,
Area: 120 sqm
Location: Taipei, Taiwan
Project Year: 2016
Photography: KC Design Studio

This Taipei Open Flat was designed by KC Design Studio for a young German owner.

Project description: Located in East District, Taipei City, this open flat case contains 120 m2 area for use. Because there are many buildings in the neighborhood, a lot of noise, and lack of beautiful natural scenery. However, the owner of the residence hopes to live at home at the pace of having a vacation at the spare time of his (her) work.

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle 1

The key point of the case is to break the enclosed separation in traditional interior design and promote the relation between each area openly. In this way, people’s interaction in the space can be enhanced. The space is mainly designed in open areas without different functions but in similar styles because it not only makes the users to use the limited space without contradiction but also helps them to feel the atmosphere of other open areas while dining in the dining room. The space would look larger and freer. Their relation to “home” will be more and more intimate.

living room, KC Design Studio

The style and tonality of the space is determined by the user’s preference. The owner comes from Koln, Germany. It is difficult for him to find an environment and atmosphere in Taipei similar with those in his hometown. We attempts to help the owner feel some elements from his hometown. Therefore, we use wood beams, redbrick, and concrete etc. The owner also particularly cares about the view outside the window. Due to the disadvantage of the environment, we plan for placing a lot of plants at the balcony and fusing it with mixed rural styles in modern techniques.

living area, KC Design Studio

kitchen, living area, KC Design Studio

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle 5

dining area, KC Design Studio

dining space, KC Design Studio

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle 8

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle 9

bedroom, KC Design Studio

bathroom, KC Design Studio

bathroom, KC Design Studio

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle 13

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle 14

Taipei Open Flat - Wood Beams, Redbrick, and Concrete for a German Lifestyle 15

Logan Pavilion by CLB Architects

Located on a sagebrush plain north of Jackson, Wyoming, Logan Pavilion is the family home of Eric Logan, Design Principal at CLB Architects, and his wife, two college-age daughters, and their pets.

Federal House by Edition Office

Within the folding hills of its hinterland site, the Federal House acts as both experiential container for this place and as a conditioning object, consciously aware of its outsider status within the traditional ownership and legacy of this landscape.

Musician’s Container House by Coates Design Architects

An accomplished musician and music teacher, this client asked Coates Design to provide a special place for her baby grand piano to resonate throughout the home. The couple was intrigued with the idea of building a container house from real containers.

Brutalist-Style House in Northern Taiwan / Yuan Architects

Built on a hillside, this Brutalist-style house intentionally elevates the living space to provide privacy while offering a comfortable outdoor activity space for families. An undulating wall running through the building defines the exterior and interior, separating the public space from the private.

A Prefab Retirement Home on the Top of a Mountain

We came in contact with the DH House through a very close client, who wanted to build a special affordable budget retirement home for him and his wife. With this as the starting point, the project takes a simple form with many low tech design strategies to reach its current state.

Related Articles