Architecture and Interior Design StudiosHAO DesignLight-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space

Architects: HAO Design
Project: Light-Filled Courtyard House
Location: Kaohsiung City, Taiwan
Area 36.0 m2
Project Year 2016
Photography: Hey!Cheese

This light-filled courtyard house is a multipurpose space that combines a studio and exhibition space featuring furniture for sale. The property, a unit in a row of old townhouses, is located in Kaohsiung City’s Zuoying District. The 36 year-old house has a retro, warm and inviting exterior and retains the split-level floor plan popular in the 1960s. Past occupants have made additions according to their needs, including a sheet metal shack and windows with iron grating.

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 1

The first floor of the building is 11 ping (approximately 36 square meters). It has a narrow facade and hence the interior does not let in a lot of light, obscuring the building’s original beautiful exterior. We removed the interior staircase, the iron grated windows facing the street and the sheet metal shack (which was a kitchen) added to the back of the first floor. We spruced the space up by adding exterior stairs and a courtyard, in order to let the old house regain its original style and charm.

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 2

The space was originally designated as a studio and exhibition space for Japanese furniture, but because of the floor plan, the building’s three rooms were all separated by solid walls and blocked by staircases. The entire space was fragmented and incoherent. First, we removed the solid walls separating the staggered floors and moved the stairs outdoors to expand the interior space of the structure so that light from the courtyard can enter.

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 3

We expanded the space by using glass which allows light to penetrate freely, thus improving interactivity. Now, each space can interact with their neighbors. In order to highlight the beautiful characteristics of the townhouse, such as the circular chamfer of the windows, we used the color white as our base to create a clean, uncluttered space for exhibiting furniture.

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 4

As for the stairs, they are now the only thing connecting the individual floors. In order to add something new to climbing up and down stairs, we added a slant to the French windows on the second floor so that people will step on a triangular platform when they move outside via the exterior stairs. This also creates a livelier facade. The path through the house is strung together by the exterior stairs so occupants and visitors weave in and out, enjoying the excitement of exploring all the various boxed spaces.

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 5

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 7

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 9

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 12

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 14

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 15

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 17

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 18

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space 20

Former Artist’s Studio, Chelsea / Rodić Davidson Architects

In later Victorian times, the status of the artist was improving. Chelsea was affordable compared to the West End, but still close. A number of artists’ studios were built and distinct artistic and bohemian communities were established.

Apartment H, Shanghai – A Harmonious Family Home

This design approach also reflects the cultural essence of Shanghai, where the apartment H is located, a city which also blends the genes of rich tradition and bold innovation.

HEYTEA at Zhengzhou Grand Emporium / MOC Design Office

From the traditional Chinese tea ceremony to young people’s favorite tea drink brand HEYTEA, MOC DESIGN witnessed that traditional culture had stimulated many new forms as the advancement of the time.

Ibis Hotel in São Paulo / FGMF Arquitetos

Project: Ibis Hotel Architects: FGMF Arquitetos Location: R. Eduardo Viana, 163 - Barra Funda, São Paulo, Brazil Lead Architect: Fernando Forte, Lourenço Gimenes e Rodrigo Marcondes Ferraz Area:...

Related Articles